NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gara Pașcani și zonele aferente cuprinse într-un program național de modernizare

Reprezentanții Primăriei Pașcani au avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai C.F.R. Infrastructură, în vederea stabilirii limitelor între proprietatea Unității Admnistrativ Teritoriale și cea a instituției feroviare.

Discuțiile au fost axate în jurul proiectelor de infrastructură feroviară avute în vedere de Compania Națională de Căi Ferate. Unul dintre acestea vizează rebilitarea Gării și a stației CF Pașcani. Un alt aspect important este înființarea unui centru modal de descărcare marfă.

„Ne-am bucurat să aflăm că există un proiect pentru reabilitarea Gării Pașcani. Pe viitor, Primăria Municipiului Pașcani dorește să sistematizeze zona din proximitatea acesteia.În zona fostei rampe de descărcare marfă, primarul Marius Pintilie a discutat cu directorul general adjunct al Departamentului de proiecte cu finanțare nerambursabilă, din cadrul C.N.C.F. C.F.R. S.A. Sorin Trandafirescu, despre un centru modal de descărcare marfă ce va fi în proximitatea celor două autostrăzi și în vecinătatea terenului propus de primărie pentru construirea parcului industrial.Am constatat deschidere din partea reprezentanților C.F.R. și cu sprijinul deputatului Sorin Năcuță, vom duce această idee către ministerele de resort pentru a obține sprijinul necesar realizării acestor obiective”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Pașcani.

În perioada următoare, între Primărie, Consiliul Local Pașcani și Compania Națională de Căi Ferate, prin sucursala Iași, vor avea loc discuții, pentru a se stabili dreptul de proprietate și organizarea activității în zona Gării. 

  

Advertisements

Related posts

De luni va începe examinarea practică a operatorilor de calculator care vor monitoriza prezența la vot în Pașcani

Teona Gherasim

Totul ţine de primar: Dacă el vrea, păşcănenii au apă, doar în campania electorală!

Marius Parteni

Unii consilieri și funcționari din Primărie se fac că nu înțeleg o solicitare a judecătorilor Înaltei Curți. Avocatul instituției vine să-i lămurească

Marius Parteni
Încarcă...