NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Gafă administrativă în comuna A.I.Cuza: Semnătura primarului defunct, apare pe o dispoziție prin care consilierul personal rămâne în funcție!

Șefii Primăriei din comuna Alexandru Ioan Cuza, o țin din greșeală în greșeală. În ciuda avertismentelor consilierilor locali de a fi respectată legea, ea continuă să fie aplicată după bun plac.

Contractul de muncă a lui Iulian Simion, consilierul personal al fostului primar, este un exemplu în acest sens. El ar fi trebuit să înceteze de drept odată cu decesul lui Vasile Baciu. Doar că la o zi distanță, prin dispoziția 214 din 3 octombrie 2019, acestuia i-a fost prelungit mandatul de către actualul viceprimar cu atribuții de primar.

Instituția Prefectului Județului a luat act de decesul lui Vasile Baciu pe data de 9 octombrie 2019, zi în care a fost emis și ordinul prin care viceprimarul Constantin Popescu a preluat atribuțiile de primar.

În această situație, juriștii Prefecturii au recomadat anularea dispoziției emise în acest sens.”A fost o discuție despre legalitatea dispoziției. Așteptăm comunicarea oficială. Domnul prefect știe despre acest aspect. Ne vom conforma”, ne-a declarat Ionuț Ursuleasa, secretarul Primăriei A.I.Cuza.

Un alt lucrur de neînțeles este acela că pe dispoziția emisă de actuala conducere a instituție în locul rezervat primarului apare și semnătura fostului primar, asta în condițiile în care el decedase cu o zi înainte. Reamintim faptul că aleșii din Consiliul Local au fost blocați în demersul de alegere a unui consilier cu atribuții de viceprimar, pe motiv că primarul Popescu are un consilier personal care îl ajută în exercitarea atribuțiilor

loading...
Advertisements

Related posts

Sistem de iluminat neconvenţional în comuna Tătăruși

Redacția

Zilele ,,Vasile Alecsandri”- armonie, bucurie, copii frumoşi și spectacol de muzică populară

Oana Cordoneanu

„Sfatul Bătrânilor” din comuna Heleșteni rămâne o tradiție respectată! Ce răspuns a primit primarul când a întrebat dacă e bine să mai candideze!

Teona Gherasim
Încarcă...