NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Gabriela Lepciuc, una dintre marile speranţe ale României, povesteşte ce înseamnă să fi jucătoare de rugby!

Viaţa de sportiv profesionist implică numeroase sacrificii, mai ales dacă trebuie să stai trei săptămâni în cantonament. Probabil că cele mai multe dintre fete au un anumit regret că nu se pot bucura corespunzător de farmecul tinereţii, dar Gabriela susţine că “ne-am obişnuit deja cu acest regim de viaţă.  

Încercăm prin diferite activităţi de grup să acoperim aspectele la care a trebuit să renunţăm. Încercăm să îmbinăm munca cu plăcerea şi să ne relaxăm cât mai mult între cele trei antrenamente zilnice”.

Componentă de bază a echipei Politehnica Iaşi, formaţie care a dominat campionatul naţional în ultimii ani, Gabriela spune că s-a apucat de rugby “la 16 ani. Eram în echipa de handbal a şcolii, iar o colegă de clasă ce practica deja rugby m-a invitat să vin cu ea la antrenamente deoarece domnul antrenor căuta fete noi. Pe atunci nu ştiam ce înseamnă rugby, dar mi-a plăcut deoarece era ceva nou şi nu mai văzusem niciodată aşa o minge. Cât despre secretul echipei Politehnica Iaşi şi ceea ce ne face să avem rezultate atât de bune pot să spun că pentru noi echipa reprezintă familia. Cred că acesta este secretul. Este foarte important să lucrăm în echipă. Ne cunoaştem foarte bine potenţialul şi muncim din greu”.

  

 

Aflate în cantonament până pe 29 aprilie, componentele echipei naţionale de rugby a României vor primi doar câteva zile libere de Paşte, reunirea lotului urmând a se face imediat după 1 mai. Asta pentru că, înainte de etapele de Campionat European din vară, cele poreclite “Ghindele” ar urma să-şi verifice potenţialul pe parcursul a două turnee internaţionale programate a avea loc în luna mai. Pe 7 şi 8 mai, România ar urma să evolueze la turneul Stanislas Sevens, de la Nancy, unde trebuie să-şi apere titlul cucerit anul trecut. Apoi, spre sfârşitul lunii mai, echipa noastră ar urma să participe şi la un turneu disputat în Olanda, la Amsterdam.

Sursa: secundatv.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Compeţii sportive premiate, zi relaxantă şi mult tonus pentru cetăţeni

Teona Gherasim

Cupa Argus la Scrabble – In memoriam Marius Bişog

Ema Roman

„Mișcarea înseamnă viață” pentru 1000 de pășcăneni

Teona Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site