NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Funcționarii controversați, greu de îndepărtat. Florin Cîțu: Putem să o facem prin modificarea Codului administrativ

Premierul spune că este nevoie de o modificare a Codului administrativ, pentru ca îndepărtarea din ministere a persoanelor cu probleme de integritate să se facă mai ușor. Florin Cîțu a vorbit și despre situația noului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții, Romulus Bulacu, despre care presa a scris că nu ar trebui să ocupe o funcție publică. Premierul a declarat că nu există o decizie definitivă în procesul acestuia cu Agenția Națională de Integritate, care se rejudecă la Înalta Curte de Casație și Justiție. De altfel, Romulus Bulacu a precizat, într-un comunicat, că la data numirii sale la ISC nu exista nicio interdicție legală de ocupare a vreunei funcții publice. În 2016, ANI l-a acuzat că în perioada în care era consilier județean, firmele la care era asociat Bulacu au încheiat contracte comerciale cu unităţi din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

Romulus Bulacu: „Vă informez că la data numirii mele în funcție la ISC, nu exista nicio interdicție legală de ocupare a vreunei funcții publice conform deciziei 6155 din 18 noiembrie 2020, a Înaltei Curți de Casație și Justiție din noiembrie 2020 pe numele Romulus Bulacu”.

Florin Cîțu: Domnul Bulacu deja a explicat situația, a dat și un comunicat. A fost întoarsă decizia, în acest moment nu are decizie definitivă, din ce știu, se rejudecă procesul.
Jurnalist: E nevoie să reorganizați, să desființați un post pentru a elimina o persoană? Mă refer și la Elena Petrașcu pe care ați adusă la Secretariatul General al Guvernului. Ce o recomandă?
Florin Cîțu: Nu a recomandat-o nimic. Tocmai, că a fost mutată din postul de secretar general de la MJ și a venit aici. Asta e problema. Am învățat din acel lucru. Nu a recomandat-o nimic să vină la Guvern, dar atunci când am mutat-o de la MJ, automat a venit inspector în Guvern. Am semnat. Și atunci am spus că dacă avem oameni cu probleme e mult mai ușor să desființăm postul. Era o persoană din Ministerul Finanțelor cu decizie de colaborare cu Securitatea. Anul trecut, am reorganizat Ministerul Finanțelor și postul a fost desființat. A fost mutată mai jos, asta e la reorganizare, dar am făcut tot ce mi-a stat în putință. Deci se poate face prin reorganizare. Dacă mutăm dintr-o parte în alta, nu rezolvăm nimic, dacă sunt oameni cu probleme.
Jurnalist: Vă gândiți să faceți niște reguli clare pentru a se evita astfel de situații?
Florin Cîțu: Putem să facem prin modificarea Codului administrativ.

digi24

  
Advertisements

Related posts

R.A.G.C.L. nu are bani pentru a cumpăra pneuri de iarnă autobuzelor

Răzvan Grecu

Maidanezii din Pașcani întreținuți pe datorie de administratorii padocului din Moțca

Marius Parteni

Consilierii au votat pentru mărirea sumei alocate profesorilor care au obținut rezultate meritorii cu elevii, la olimpiadele școlare (DOC)

Ema Roman
Încarcă...