NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Funcțiile de director de la Bibliotecă și Casa de Cultură vor fi scoase la concurs!

Primăria Pașcani va scoate la concurs, anul acesta, funcțiile de director la Biblioteca Municipală ”Leonard Gavriliu” și Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”. Anunțul a fost făcut ieri, în conferința de presă, de administratorul public al municipalității.

Claudiu Bodoașcă a răspuns întrebării venite din partea unui jurnalist, pe acest subiect. El a explicat și greutățile întâmpinate.

„Am încercat din ianuarie să organizăm concursuri la Bibliotecă și la Casa de Cultură. Au rămas două angajate la Compartimentul de Resurse Umane, nu mai fac față în ceea ce privește numărul de concursuri și activitatea curentă. Ei nu se ocupă numai de concursuri, la care trebuie să participe în mod obligatoriu un specialist din domeniu, mai ales la Agenția Funcționarilor Publici”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Primăriei Pașcani.

Modul de organizare a concursurilor pentru aceste funcţii sunt reglementate prin hotărâri de Consiliu Local.

  

Avem două hotărâri de Consiliu Local care reglementează modul în care se vor organiza concursuri la Bibliotecă și la Casa de Cultură. Am găsit în primă instanță oameni dispuși să vină să facă această muncă pentru o renumerație modică, este prevăzut acolo 1% brut din venitul salariului primarului, dar ne trebuie și comisie de contestații, asta înseamnă încă câte doi specialiști la fiecare comisie. În perioada următoare sper să se mai elibereze un pic ceea ce înseamnă concursurile”, a explicat Caudiu Bodoașcă, administratorul public al Primăriei Pașcani.

Directorii celor două instituții ocupă interimar funcțiile. La Biblioteca Municipală Mihaela Cojocaru conduce instituția de peste zece ani de zile, în timp ce mandatul Danei Calistru a încetat din decembrie 2019. 

Advertisements

Related posts

Afacerea „patinoarul”: Primarul Dumitru Pantazi vrea să sponsorizeze o firmă privată cu 209.250 de lei! Afaceriștii pășcăneni plătesc și terasele nefolosite pe timp de iarnă!

Răzvan Grecu

Ședința de îndată a Consiliului Local a declanșat replici acide între primarul Dumitru Pantazi și Marius Pintilie : „Dacă vrei să fii primar trebui să te și pricepi sau te pricepi ca cel de aseară?”

Teona Gherasim

Ocolul Silvic Pașcani se confruntă cu probleme mari din cauza tăierilor ilegale de material lemnos

Marius Parteni
Încarcă...