RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Frunzele de dafin te scapă de insecte în mod natural. Iată cum

Dacă nu ai plase la geamuri sau stai la curte şi uşa de la intrare se deschide de nenumărate ori pe zi, cu siguranţă te confrunţi cu problema insectelor. Ţânţarii sunt însă cei mai sâcâitori. Pe lângă faptul că înţeapă şi muşcătura acestora provoacă mâncărimi greu de suportat, aceştia au un bâzâit strident, pe care cu greu îl poţi ignora.

Ştim cu toţii cât sunt de nocive substanţele anti-insecte din comerţ, atât pentru sănătatea animalelor de companie cât şi pentru cea a oamenilor. Aşadar, dacă nu vrei să apelezi la soluţiile din comerţ, pline de substanţe toxice, poţi apela la banalele frunze de dafin.

Da, ai auzit bine! Frunzele de dafin nu doar că sunt naturale şi le are oricine în casă, însă te scapa şi de insecte.

Tot ce trebuie să faci este să aprinzi două-trei frunze de dafin, într-o scrumieră sau într-un bol de ceramică rezistent. Acest proces trebuie repetat pentru fiecare cameră în care găseşti aceşti intruşi nedoriţi. În câteva zile vei observa că nicio insectă nu va mai trece pragul casei tale.

  

Iar dacă vrei să petreci timp pe terasă, fără să fii ciupită de ţânţari apelează tot la acest truc. Aşază pe masă o scrumieră în care să pui 5-6 frunze de dafin şi dă-le foc. Mirosul acestora vor alunga ţânţarii, dar şi alte insecte nedorite.

bzi

Related posts

Drama din spatele pășcăneanului de 300 de kilograme, care a murit ieri în somn

Redacția

”Oferă din puținul tău”, campanie inițiată de Crucea Roșie, subfiliala Pașcani

Oana Cordoneanu

AJOFM: 101 locuri de muncă la Pașcani

Iulia Huțanu
Încarcă...