NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Frisoane pentru doi parlamentari şi un primar de Paşcani: a apărut al doilea “sifon”

Un nou angajat al Primăriei Paşcani recunoaşte faptele imputate dintr-un dosar în care sunt judecaţi doi parlamentari, dar şi primarul municipiului.

O nouă angajată a Primăriei Paşcani îşi recunoaşte faptele de care este acuzată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul Monicăi Oneaţă a fost înregistrat ieri la Tribunal.

Oneaţă, registrator la Primăria Paşcani, s-a înţeles cu procurorii pentru o pedeapsă de un an de închisoare cu amânare. Ea a fost acuzată de falsuri într-o cauză în care au fost deferite justiţiei 32 de persoane, printre acestea numărându-se primarul Paşcaniului, Dumitru Pantazi, dar şi parlamentarii Neculai Răţoi şi Florin Constantinescu.
Ieri, acordul de recunoaştere semnat între Marcovschi şi DNA, prin care se precizează că aceasta să fie condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare, a fost judecat de Tribunal, instanţa stabilind ca pronunţarea să fie anunţată mâine.
 
Dosarul în care a fost implicată funcţionara are la bază un contract semnat între o firmă a lui Pantazi, Agrocomplex şi Primăria Paşcani, în 1997, cu privire concesionarea unei suprafaţe de 60 de hectare. Potrivit procurorilor, la nivelul anului 2007, Agrocomplex, deţinută de actualul primar Dumitru Pantazi, pe atunci viceprimar, avea datorii de aproape un milion de lei la bugetul local.
 
Pentru a scăpa de plata datoriilor, reprezentanţii societăţii au solicitat Primăriei radierea debitului, invocând calamităţile naturale, fapt acceptat şi votat de consilierii locali. „După emiterea hotărârii Consiliului Local, la data de 25 septembrie 2007, Serviciul Finanţe Publice Locale Paşcani a procedat la ştergerea datoriilor respectivei persoane juridice în sumă totală de 962.950 lei (15.000 lei reprezentând debit curent şi 947.950 lei reprezentând penalităţi contractuale)”, au precizat procurorii.
 
Ulterior, deşi justiţia a suspendat hotărârea de CL prin care se radiaseră datoriile, însă angajaţii Primăriei nu au reînscris debitele firmei lui Pantazi, dreptul Primăriei de a solicita banii prescriindu-se.
 
Cu tot cu penalităţi, suma pe care Agrocomplex o datorează acum bugetului local se ridică la peste 480.000 de euro.
 

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 
Advertisements

Related posts

Cum va fi vremea la începutul anului 2016

Redacția

Sistemul de colectare a deşeurilor va fi operaţional abia de anul viitor

Redacția

BLOCADA ALBA . Şefii DJAPD iau în calcul închiderea tuturor drumurilor județene

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site