NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Frigiderul plin, unul dintre idolii societății de azi

Lăcomia pântecelui este un păcat, unul din păcatele de moarte. Lacomii au ca deviză „Să mâncăm și să bem, căci mâine vom muri” (Isaia 22, 13I Corinteni 15, 32); în adânc ei sunt materialiști și necredincioși. Un simbol al lăcomiei pântecelui este porcul, animalul necurat la care se referă și Evanghelia (Luca 15, 15-16), care este lacom și mănâncă continuu. Nu fi deci ca animalul; pune-ți măsură. Lăcomia pântecelui are și urmări sociale și naționale. Este una din cauzele pentru care nu se nasc copii, adică o cauză a problemei noastre demografice.

Să nu vi se pară ciudat; în anii copilăriei noastre pâinea era o turtă de mălai – o astfel de pâine mâncam în satul nostru. Familiile erau cu mulți copii. Mama frământa și cocea în propriul cuptor. Bunica noastră striga: „Copii, veniți să mâncați!”. Punea pe masă pâinea de orz, făcea semnul crucii, o tăia ca pe anaforă și spunea: „Fiți atenți, copiii mei, să nu cadă pe jos nici o firimitură; fiecare firimitură este Hristos… Și mâncau sărmanii copii pâinea de orz cu ceapă și măsline și erau foarte sănătoși, cu obrajii ca macii. N-o spun eu, o spun cei care cercetează lucrurile; cât mănâncă acum un copil, mâncau înainte cinci. De aceea, acest unul își are creierul la frigider.

Doxologia

Advertisements

Related posts

Ce nu ai voie să faci în POSTUL Crăciunului

Redacția

Cum au ajuns comuniștii să aprobe înființarea atelierelor mănăstirești

Redacția

Târg de mărţişoare la Casa de Cultură din municipiu. Creaţii unicat, ale unor meşteri populari din Paşcani, Neamţ şi Suceava

Ema Roman
Încarcă...