RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Fraude la examenul pentru permis auto în Germania, cu ajutorul măștii sanitare

Mai mulți candidați la examenul pentru obținerea permisului auto în Germania au trișat cu ajutorul măștii sanitare. Potrivit cotidianului Bild, școlile de șoferi din Germania au semnalat multe cazuri în care candidații au folosit masca FFP2 pentru a ascunde o minicameră foto.

Cu aceasta, fotografiau testul primit la examen, iar fotografia era transmisă unui complice aflat în exteriorul sălii de concurs. La rândul său, complicele îi oferea candidatului soluțiile, prin intermediul unui transmițător radio de dimensiunea unui buton, abia vizibil și plasat în ureche.

Potrivit statisticilor, numărul încercărilor de fraudare în timpul testelor pentru permisul de conducere a crescut în ultimii ani. Cei care au fost prinși nu sunt urmăriți penal, fiindcă tentativa de înșelăciune nu este o contravenție sau o infracțiune.

Advertisements

Cu toate acestea, cei care trișează se confruntă cu o interdicție severă: Consiliul Federal a aprobat recent o lege conform căreia candidații care sunt prinși trișând li se poate interzice să susțină un nou test pentru o perioadă de până la nouă luni.

Advertisements
  

europa fm

Related posts

Reacţia şefului Poliţiei Iaşi, bombardat cu reclamaţii pentru că a dispus cercetarea poliţistei anti-sistem: „Urmează să se stabilească dacă are o culpă“

Redacția

Plăcuţe de înmatriculare pentru şmecheri

Redacția

TOP CINCI INFRACȚIUNI DE SEZON

Redacția
Încarcă...