NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Franța acuză familia președintelui Lukașenko de ”trafic cu ființe umane” / ”Este un trafic intolerabil care vizează slăbirea şi divizarea Uniunii Europene”

Franţa a acuzat miercuri familia preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko de a fi în spatele unui „trafic” cu fiinţe umane „abil organizat” spre Uniunea Europeană, prin Turcia şi Dubai, relatează Agerpres, care citează France Presse.

Acest „trafic de fiinţe umane este organizat chiar de familia Lukaşenko în mod direct, cu ţări terţe, în orice caz cu zboruri comerciale şi tururi organizate”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri europene Clement Beaune.

„Regimul se organizează abil prin Turcia şi prin Dubai”, a adăugat el în faţa Comisiei pentru afaceri europene din Senat, evocând că migranţi au fost de asemenea transportaţi „din Irak”.

UE îl suspectează pe preşedintele Lukaşenko de orchestrarea transportării migranţilor cu avionul din Orientul Mijlociu şi Africa la Minsk, după care aceştia sunt trimişi spre Lituania, Letonia şi Polonia, ca represalii la sancţiunile economice impuse regimului belarus de către blocul comunitar.

  

„Este un trafic intolerabil care vizează slăbirea şi divizarea Uniunii Europene”, a afirmat Clement Beaune.

„Capcana în care vrea Lukaşenko ca noi să cădem, ceea ce ni s-a întâmplat cu Turcia, este să ni se spună: ‘Voi sunteţi cei care nu vreţi migranţi, voi sunteţi cei care îi trataţi rău,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

CTP, despre Ciucă: Este pe post de papagal-general lângă Cîţu. Este ceea ce făcea şi Dragnea cu Dăncilă

Redacția

Atentie, soferi! Din aceasta saptamana se schimba Codul Rutier

Redacția

Comunitate de romi cu 96% vaccinați. Cum i-au convins liderii să se imunizeze: „Pentru binele nost”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site