RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fostul viceprimar critică actuala administrație pe subiectul piețelor, dar nu spune nimic de nivelul încasărilor prezentate de Rățoi

Au trecut  aproape șase luni de zile, de la primele declarații ale actualei conduceri a Primăriei Pașcani, pe marginea activității din piețele din municipiu. Cele mai importante au fost cele care vizau nivelul încasărilor și mizeria.

Consilierul PSD Gabriela Nedelcu, fost viceprimar al municipiului, cea care a coordonat activitatea din cele două piețe în perioada 2016-2020, a spus într-o emisiune televizată că municipiul nu are piețe care corespund la nici un standard.

„Trebuie să recunoaștem că municipiul nostru are două piețe care nu corespund sub nici o formă, la nici un standard, nu numai la ISU. Și asta s-a datorat, de ce să nu recunoaștem, prin faptul că ceilalți primari, au permis din diverse scopuri, electorale sau de a sprijini niște oameni necăjiți, să dea drumul la o afacere, au permis de a construi fiecare unde vrea și cum au apucat în această piață. Eu cel puțin, în ultimii 8 ani de zile, nu cred că s-a mai amplasat vreun chioșc, sub orice critică amândouă piețele. Ca prioritate a fost modernizarea piețelor și am început cu proiectul de la piața din vale. Ca să înțeleagă pășcănenii, proiectul este făcut, am plătit proiectarea, s-a scos proiectarea și executarea lucrărilor la un loc, deci ei din ianuarie puteau să se apuce. Hai nu ianuarie, martie, puteau să se apuce să renoveze piața. Nici acuma nu știu dacă este gata proiectul … Cred eu că nici nu vor să îl facă”, a spus în emisiune, fostul viceprimar al municipiului.

Nici un cuvânt pe marginea statisticilor prezentate de actualul viceprimar, care spune că sub conducerea actuală a Primăriei, nivelul încasărilor a crescut.

  

„Am situația oficială a încasărilor pe primele 3 luni din 2020 și din 2021. Vă pot spune că la încasări suntem pe plus față de anul trecut. Ca să vă faceți o părere dacă în primele 3 luni ale anului 2020, taxatorii au încasat în cele două piețe 18.751 de lei, anul acesta zic eu că am încasat mai bine și am ajuns la 53.451 de lei. Pot să vă spun și cum au fost încasările în 2019, tot pentru primele 3 luni din an. În 2019 de la taxatori s-a încasat 13.074 de lei, față de 53.000 anul ăsta. Deci cu mult peste”, a declarat Cristian Rățoi, viceprimarul municipiului Pașcani, în conferința de presă din data de 15 aprilie 2021.

Cât privește stadiul proiectului de modernizare a pieței din zona vale, au existat conform actualei administrații multe probleme. Studiul de fezabilitate întocmit nu a fost găsit în Primărie, odată cu preluarea mandatului de actuala conducere. În momentul de față proiectul tehnic este în faza obținerii avizelor din partea societățiilor prestatoare de servicii publice.     

Related posts

Clubul Sportiv Municipal va colabora cu Clubul Copiilor Pașcani la nivelul echipelor de fotbal juniori

Răzvan Grecu

Amendamentele PNL Pașcani la proiectul de buget propus de primarul Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Apartament cu trei camere, scos la vanzare de executori, cu aproape 34.000 de euro

Redacția
Încarcă...