RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fostul primar din Sectorul 5, Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție. Decizia nu este definitivă

Fostul primar din Sectorul 5, Marian Vanghelie, a fost condamnat, joi,  la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție, se arată în minuta Tribunalului București.  Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Marian Vanghelie a fost judecat la Tribunalul București pentru o mită de 30 de milioane de euro de mai bine de 6 ani.

În iulie 2015, Vanghelie a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de Laura Ciocan, directorul de atunci al Economat Sector 5 SRL.

Prejudiciul se ridică la peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro ar fi reprezentat șpaga lui Marian Vanghelie.

  

”În perioada 2006 – 2014, inculpatul Vanghelie Marian-Daniel, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin și parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat și primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de inculpatul Vanghelie Marian-Daniel pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu atât în vederea atribuirii de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri, cât și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 738.019.000 de lei)”, aratau procurorii DNA într-un comunicat din 2015.

Continuarea pe g4media.ro

Related posts

Monica Gubernat a fost propusă pentru șefia CNA, cu susținerea PSD/ Valentin Jucan a fost ales vicepreședinte/ Sub prima șefie a lui Gubernat, CNA s-a remarcat prin lipsa de reacție față de derapajele de la principalele televiziuni

Redacția

Ciolacu: Suntem deciși să acționăm mai eficient împotriva traficanților

Redacția

Fost ambasador al Ungariei în SUA: Este ultimul avertisment al Washingtonului că Ungaria își poate pierde cu ușurință privilegiile în relația cu Statele Unite

Redacția
Încarcă...