RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fostul prefect USR de Galaţi a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii de Guvern prin care a fost eliberat din funcţie / Decizia nu este definitivă, dar este executorie

Fostul prefect USR al judeţului Galaţi Gabriel-Aurelian Panaitescu a obţinut în instanţă suspendarea hotărârii de Guvern prin care a fost revocat din funcţie, în luna septembrie a anului trecut. Decizia Curţii de Apel Galaţi poate fi contestată cu recurs, relatează News.ro.

Decizia este însă executorie.

Gabriel Aurelian Panaitescu a fost revocat din funcţie Hotărârea de guvern nr. 937 din 9 septembrie 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 864 din 9 septembrie 2021.

Hotărârea are un singur articol, respectiv: „Domnul Panaitescu Gabriel-Aurelian se eliberează din funcţia de prefect al judeţului Galaţi”, actul fiind adoptat în baza prevederilor art. 250 alin. (1) şi ale art. 251 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările şi completările ulterioare şi în temeiul art. 108 din Constituţia României.

  

Gabriel Aurelian Panaitescu a contestat hotărârea de Guvern prin care a fost demis introducând, pe 21 octombrie, acţiune în instanţă, la secţia contencios administrativ a Tribunalului Galaţi.

În 9 noiembrie, Tribunalul Galaţi a declinat cauza către Curtea de Apel Galaţi.

Luni, magistraţii acestei instanţe au admis cererea în dosarul în care pârâţi sunt Guvernul României, Secretariatul General al Guvernului şi Ministerul Afacerilor Interne.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Variantă PHEV pentru Ford Tourneo Connect

Redacția

Tanczos Barna: Nu am primit încă acordul scris al părţii ucrainene pentru măsurători pe Canalul Bâstroe

Redacția

Președintele Erdogan reproșează UE că nu a sprijinit Turcia în combaterea migrației și nu a răspuns reciproc eforturilor de la Ankara de îmbunătățire a relațiilor

Redacția
Încarcă...