RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, condamnat definitiv pentru corupție, s-a predat în Italia

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri, s-a predat autorităților italiene la Bari, anunță poliția într-un comunicat.

„În dimineața de 4 februarie 2021, Poliția Română a fost informată, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul Sirene, de către autoritățile italiene, că, în cursul zilei de ieri, un bărbat, de 42 de ani, urmărit la nivel internațional, s-a prezentat la o secție de poliție din Bari, însoțit de avocatul ales.

Acesta a fost depus în Penitenciarul din Bari, în așteptarea prezentării în fața instanței de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul București.

În baza datelor furnizate de autoritățile din Italia, a fost informată instanța de judecată din România, care a emis mandatul european de arestare, pentru a traduce și transmite acest mandat către instanța care va judeca și dispune asupra predării către România”, se arată în comunicatul citat.

  

Daniel Dragomir era dat în urmărire în statele europene după ce a fugit din țară în luna iunie a anului trecut.

Fostul ofițer de informații a plecat din țară cu doar o zi înainte de pronunțarea instanței. A putut ieși nestingherit din țară, întrucât nu avea nicio restricție de mișcare pe numele lui. În plus, a profitat de decizia Ungariei de a renunța la obligativitatea carantinei pentru români în cazul trecerii graniței.

digi24

Related posts

„Pas înainte” spre soluţionarea disputei agricole dintre Ucraina şi Polonia. Întâlnire între premierii Şmîhal și Tusk

Redacția

Expunerea la frig și băile în apă rece – care sunt riscurile și beneficiile?

Redacția

Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Redacția
Încarcă...