NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Fosta şefă a Oficiului Judeţean de Cadastru Iaşi condamnată la 3 ani de închisoare

Curtea de Apel Iaşi a întors ieri decizia de achitare dintr-un dosar cu acuzaţii asimilate de corupţie în care protagonistă era fosta şefă a Oficiului Judeţean de Cadastru Iaşi.

Narciza Nedelcu a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, fiind găsită vinovată pentru abuz în serviciu. Judecătorii au stabilit o perioadă de încercare de cinci ani pentru Nedelcu, care e fost consilier local.

„Să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeste 8 zile, precum şi întoarcerea; să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă“, sunt printre obligaţiile impuse de judecători.

Nedelcu va trebui, de asemenea, să prezinte informaţii referitoare la mijloacele de existenţă.

„Decizie surprinzătoare. «Camera de chibzuinţă» a fost contaminată în perioada pandemiei. S-a avut în vedere conservarea bugetului de stat care s-ar fi golit în situaţia păstrării soluţiei de achitare în condiţiile returnării drepturilor salariale ale funcţionarilor OCPI“, a declarat, ieri, Ionel Nechita, avocatul Narcizei Nedelcu.

Care au fost acuzaţiile

În acelaşi dosar, Irina Soficu a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare. Ceilalţi inculpaţi din dosar, persoane fizice sau juridice, au fost achitaţi.

Nedelcu a fost trimisă în judecată de către DNA în 2015, într-un dosar ce cuprinde presupuse fapte penale comise în perioada în care aceasta era şefă la Cadastru.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 23-30 decembrie 2009, pe când era şefă a OCPI Iaşi, Narciza Nedelcu ar fi avizat la plată, ilegal, mai multe facturi către firmele SC Gauss SRL, SC Grup Cinci SRL, SC Topo Euro Cad SRL, SC Agenţia de Cadastru şi Topografie SRL şi PFA Lipşa Ştefan, în condiţiile în care serviciile respective nu au fost efectuate.

Ulterior, în 2010, pentru a ascunde plăţile ilegale, Nedelcu ar fi întocmit în fals mai multe documente, fiind sprijinită de angajaţii săi.

„Prin achitarea acestor facturi către cei cinci prestatori de servicii (persoane juridice şi persoană fizică autorizată, devenită, ulterior, întreprindere individuală) a sumei totale de 379.657,24 lei, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi a fost prejudiciat cu această sumă, iar cei cinci prestatori de servicii au dobândit un folos patrimonial total de aceeaşi valoare“, au precizat procurorii DNA.

ZIARUL DE IASI

Advertisements

Related posts

Video: Accident grav, un șofer vitezoman a spulberat două mașini în timp ce era Live, pe Facebook

Redacția

IPJ:Atenție șoferi! Ceață densă în zona Pașcani!

Redacția

Grav accident de circulație în suburbia Gâștești. Coliziune între un autocar și un utilaj de deszăpezire (FOTO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...