NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fosta putere mimează interesul public și al comunității

Opoziția de la nivelul Consiliului Local Pașcani, alcătuită din PSD și PMP, a blocat un proiect de hotărâre, privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a municipiului cu suma de 370.000 de lei. Cu acești bani actuala adminstrație își propusese să reabiliteze accesul din piațeta Primăriei spre sediul administrativ, unele lucrări la acoperișul sediului administrativ, dar și birourile Serviciului Taxe și Impozite Locale.

Cum proiectul de hotărâre nu era unul clar și prevedea ca și cuprins doar lucrările de refacere a accesului din zona piațetei, opoziția a considerat nejustificate și exagerate prețurile. Din această cauză a anunțat că nu va vota proiecutul de hotărâre. După o pauză de consultări, suma de 370.000 lei s-a reîntors în capitolul de unde fusese luată pentru bugetarea lucrărilor.

Cel puțin trei proiecte de hotărâre propuse de PSD au fost discutate la nivelul legislativului local, unele adoptate fără “mofturile” social-democraților aflați astăzi în opoziție!

Peste 840.000 lei au fost alocați din bugetul public pentru achiziția a cinci mijloace de transport public, procedura fiind derulată în 2020 de CLP EcoServ SRL, societate condusă atunci de Leonard Ursu. Nimeni din PSD nu a întrebat atunci cum a fost stabilită valoarea de piață a “cadavrelor” pe patru roți.

Advertisements
  

Proiectul privind refacerea digului de protecția a malului dinspre Parcul Municipal, urma să fie reconstruit contra sumei de 800.000 lei plus TVA, dacă acesta nu era retras de fosta administrație.

Sala Multifuncțională de la nivelul Primăriei Pașcani a fost folosită la evenimente culturale , deși nu exista aviz din partea ISU.

Advertisements

Terenul din incinta Complexului Sportiv Municipal Pașcani a fost închirit unei companii, firma de distribuție a berii “Skol” fără ca cineva sa cunoscă dacă în contul clubului sau a municipalității a intrat vreun ban!

Primăria Pașcani, sub mandatul lui Dumitru Pantazi, a încredințat operatorului ApaVital și asociației ARSACIS, gestionarea sistemelor de apă și canalizare ale municipiului, fără ca ani de zile să se întrebe cine plătește prejudiciul stabilit de instanță, ce se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, prin neîncasarea redevenței.

Advertisements
Advertisements

Related posts

S-a stabilit cum se dau banii prin ”Anghel Saligny”. Fiecare judeţ va primi cel puţin 140 milioane de lei

Redacția

Cîţu: Nu vor fi tăiate salariile angajaţilor din sectorul public; vor fi menţinute la nivelul celor din 2020

Redacția

Pantazi e la treabă! Doar pe Facebook!

Marius Parteni
Încarcă...