RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Forța Dreptei, partidul lui Ludovic Orban, a depus în Parlament un proiect care vizează eliminarea pensiilor speciale

O a doua inițiativă privind pensiile speciale ale parlamentarilor a fost depusă ieri în Parlament de către partidul Forța Dreptei, condus de Ludovic Orban. Demersul vine după ce, săptămâna trecută, CCR a decis că legea de anul trecut prin care au fost eliminate aceste pensii speciale este neconstituțională.

Proiectul depus de Forța Dreptei vine după cel depus la finalul săptămânii trecute de USR. Partidul condus de Ludovic Orban anunță că va cere dezbaterea legii în procedură de urgență, astfel încât să fie respectate toate procedurile prevăzute de regulamentele Parlamentului și să nu mai existe vicii de constituționalitate.

Mai mult, formațiunea atrage atenția că inițiativa trebuie adoptată în maximum 45 de zile de la publicarea deciziei CCR prin care legea de eliminare a pensiilor speciale a fost declarată neconstituțională.

Avertismentul partidului condus de Ludovic Orban, Forța Dreptei

Atragem atenţia că depăşirea acestui termen de 45 de zile va permite reintrarea în vigoare a articolelor prin care foşti parlamentari pot solicita intrarea în plată a pensiilor speciale”, avertizează partidul lui Orban.

  

PSD va depune o astfel de inițiativă după ce decizia CCR de săptămâna trecută va fi motivată de instituție

Și social-democrații au anunțat că vor depune o inițiativă în acest sens, dar după ce Curtea Constituțională își va motiva decizia de săptămâna trecută.

Liberalii spun că este nevoie doar de a trece prin Parlament, din nou, legea adoptată în 2021

În schimb, liberalii spun că nu este nevoie de nicio inițiativă nouă, ci doar de trecerea din nou prin Parlament a legii adoptate anul trecut. Și asta pentru că, argumentează PNL, actul normativ a fost declarat neconstituțional pe formă, nu pe fond, adică din cauză că nu au fost respectate procedurile regulamentare.

europa fm

Related posts

Sorin Olariu și-a lansat programul electoral! Cea mai importantă promisiune: Referendum pentru apă, dacă va fi ales primar!

Răzvan Grecu

Noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr, a depus jurământul de învestitură în funcţie. Mesajul lui Ciucă

Redacția

100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.Importanța și necesitatea reconstruirii podurilor de peste Prut

Redacția
Încarcă...