NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Focarele de pestă porcină africană, la porc domestic, din județul Iași au fost declarate închise

 Conform datelor centralizate ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), în județul Iași nu mai este niciun focar activ de pestă porcină africană la porc domestic.

În decursul anul 2020, în județul Iași, pesta porcină africană a afectat un număr de 462 de animale domestice, în 31 de focare apărute în gospodării.

Ca urmare a aplicării planurilor de măsuri specifice, dispuse prin intermediul Centrului Local pentru Combaterea Bolilor (CLCB), de medicii veterinari și specialiștii din cadrul DSVSA Iași, toate aceste focare au fost eradicate.

În schimb, raportările DSVSA mai arată că sunt încă active cazuri de pestă porcină africană la mistreț. Cu o metodologie de abordare diferită, aceste cazuri care privesc animalele sălbatice se află în continuare sub monitorizare și se întreprind măsuri speciale pentru limitarea răspândirii bolii. În 2020 au fost 87 de cazuri de pestă, pe 15 fonduri de vânătoare din județul Iași.

  

Advertisements

Related posts

Primarul Pantazi neagă că ar fi dispus cenzurarea luărilor de cuvânt ale aleșilor locali în procesele verbale al ședințelor de CL

Răzvan Grecu

ApaVital pregătește majorarea tarifelor, pentru a face rost de bani pentru investiții

Marius Parteni

Noua conducere a RAGCL a fost validată. Iată ce posturi le-au fost propuse foștilor șefi!

Marius Parteni
Încarcă...