NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Focar de infecție cu coronavirus la Proinvest Group

26 de angajați ai societății Proinvest Group Pașcani au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Conducerea societății a anunțat Direcția de Sănătate Publică Iași . În această după-amiază angajații confirmați au fost transportați către spitalele ce asigură tratarea și suport COVID-19. Au fost testați și restul, însă rezultatele au fost negative.

”Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a dispus întreruperea activității la o secție din cadrul unei intreprinderi din judeţul Iaşi. Decizia a fost luată astăzi, 06 iunie 2020, după depistarea mai multor cazuri de coronavirus la angajați din cadrul acestei firme. Ancheta epidemiologică a fost demarată de Direcția de Sănătate Publică Iași după confirmarea pozitivă cu noul coronavirus a 4 angajați. Testările ulterioare au evidențiat faptul că încă 22 de angajați au fost depistați pozitiv cu COVID-19, în momentul de față fiind în total 26 de persoane confirmate. Măsura de întrerupere a activității a fost luată pentru 14 zile, perioadă în care angajații acestei secții vor fi izolați la domiciliu. In spatiile de lucru ale firmei in cauza se efectuează igienizări și dezinfecții specifice urmând ca procedura să fie reluată înainte de redechiderea secției. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare”, conform unui comunicat transmis de DSP Iași.

După cele 14 zile de autoizolare a angajaților care nu au fost confirmați cu coronavirus, activitatea firmei poate fi reluată.

Până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate şi externate.

loading...
Advertisements

Related posts

Tentativă de suicid cu insecticid în cazul unui bătrân de 68 de ani

Răzvan Grecu

ALERTĂ din partea unui medic: „Suntem sub «Cod Roşu» de infecţii!“

Redacția

Primul an după infarct: ce trebuie să faci şi ce nu

Redacția
Încarcă...