NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași Știrea zilei

Firul urmăririi ca-n filme: 17 împușcături, mașini de poliție lovite și un proxenet ucis (VIDEO)

Marius Vântu, 35 de ani, a fost urmărit în judeţul Iaşi şi apoi în Botoşani. După o cursă nebună, cu focuri de armă trase de poliţişti, unul l-a atins pe şofer, iar maşina a lovit un parapet metalic şi s-a oprit în şanţ. Vântu a murit pe loc. Fugarul era un proxenet care îşi racola victimele prin metoda „lover boy“.

Un tânăr din Popricani şi-a pierdut ieri viaţa după ce a încercat să se „joace de-a prinsa“ cu poliţia rutieră din două judeţe. Marius Vântu în vârstă de 35 de ani conducea ieri, în jurul orei 11, un autoturism Mazda cu numere de înmatriculare străine, cel mai probabil băut, deoarece o persoană a sunat la numărul 112 şi a sesizat faptul. Un echipaj de la Secţia Rurală Popricani a plecat să-l intercepteze, iar după o scurtă urmărire prin Popricani, Vântu a lovit maşina de poliţie.

Şoferul fugar a trecut în goană cu poliţia după el chiar prin faţa casei părinţilor săi. „Am văzut o maşină care mergea cu viteză, iar după el era o maşină de poliţie. Părinţii lui au stat lângă mine, casa este părăsită acum. Nu l-am mai văzut de mult pe Marius“, ne-a spus o vecină, aseară.

„Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Popricani au fost sesizaţi prin intermediul a trei apeluri prin 112 despre faptul că, un conducător auto, cel mai probabil fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, se află pe raza comunei Popricani. Cel mai apropiat echipaj de poliţie de zona indicată a reperat autovehiculul în trafic, însă la vederea acestuia, conducătorul auto a demarat în trombă. Ulterior, bărbatul a oprit pentru scurt timp autoturismul acroşând autospeciala de poliţie, continuându-şi apoi deplasarea. Întrucât conducătorul auto se îndrepta spre judeţul Botoşani, poliţiştii ieşeni au solicitat sprijin colegilor din acest judeţ, care au intervenit de îndată“, ne-a spus ieri Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

  

Fugarul a stat în închisoare pentru proxenetism

Poliţiştii ieşeni au continuat urmărirea şi în judeţul Botoşani, unde s-au alăturat urmăririi alte maşini de poliţie. Oamenii legii au tras cu pistolul în direcţia autoturismului Mazda, condus de către Marius Vântu de 17 ori. La un moment dat, în zona oraşului Flămânzi, şoferul şi-a pierdut cunoştinţa deoarece fusese lovit de gloanţe, a ieşit de pe şosea, a lovit un parapet metalic şi s-a oprit într-un şanţ.

„Trei echipaje de poliţie aflate în teren, pe raza oraşului Flămânzi, au încercat interceptarea autoturismului în trafic, însă conducătorul auto a intenţionat să intre în coliziume cu autospecialele, impactul fiind evitat în ultima clipă de către poliţişti. S-a procedat la urmărirea acestuia, fiind executate focuri de avertisment în plan vertical şi ulterior înspre pneurile autoturismului. Ca urmare a executării focurilor de armă, conducătorul auto a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ, de marginea drumului. Poliţiştii au acordat conducătorului îngrijiri medicale, solicitând, totodată, intervenţia unei ambulanţe la faţa locului“, a precizat şi reprezentanţii Poliţiei din Botoşani.

În scurt timp, Marius Vântu a decedat ca urmare a rănilor. Tânărul era cunoscut ca fiind un răufăcător printre localnicii din Popricani. Acesta fusese eliberat din închisoare în anul 2017, după ce a ispăşit o pedeapsă de şase ani pentru proxenetism. Acesta a obţinut bani după ce a dus în Atena o minoră de 14 ani, în ianuarie 2009, apoi în 2012, o tânără de 25 de ani, în Germania. Ulterior, a răpit o altă tânără pe care a transportat-o la Bacău, urmând să o ducă în Germania, pentru prostituţie, însă a fost prins de către poliţişti şi procurori.

„Nu ştim unde locuia, casa în care a stat cu părinţii este abandonată. Are o fiică dintr-o relaţie cu o tânără din Popricani, care şi-a refăcut viaţa în Germania. Nu l-am mai văzut de mulţi ani“, ne-a spus o vecină.

Citiți în continuare povestea integrală a femeii seduse de proxenet

O tânără din Iaşi, educatoare la o grădiniţă din Milano, a fost sedusă de un tânăr din Popricani ajungând să se prostitueze în Germania. Tânărul ieşean a cucerit-o pe Alina Vasilica C., de 25 de ani, pe parcursul mai multor luni în care cei doi au discutat pe internet. În luna august a anului 2012, cei doi s-au văzut, moment în care cuceritorul Marius Constantin Vântu i-a spus educatoarei că o iubeşte şi că intenţionează să o ia de nevastă. Fata a acceptat fiind totodată de acord să se mute în Germania, împreună cu aşa-zisul ei iubit. Când au ajuns acolo, tânărul şi-a dat arama pe faţă şi i-a zis educatoarei că va fi nevoită să se prostitueze. Tânăra a lucrat în mai multe bordeluri din Stuttgart şi Nürnberg. Potrivit procurorilor, în doar trei săptămâni, Alina Vasilica C. ar fi câştigat 16.000 de euro la unul dintre bordeluri.

Potrivit procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Iaşi, Alina Vasilica C. l-a cunoscut pe proxenetul Marius Constantin Vântu în primăvara anului 2012. La acea vreme, ieşeanca locuia în Milano (Italia), în timp ce bărbatul originar din localitatea Popricani îşi ducea veacul în oraşul nemţesc Stuttgart. Cei doi au discutat foarte mult pe internet, prin intermediul aplicaţiei Messenger.

„Inculpatul i-a spus părţii vătămate că în Germania are o situaţie materială bună, din care să poată asigura un trai decent pentru amândoi şi că deţine o locuinţă. Totodată, inculpatul i-a declarat victimei că o iubeşte şi că doreşte «să-şi întemeieze» o familie”, se menţionează în rechizitoriu.

Asta se întâmpla în luna iulie, atunci când Vântu a mers din Germania în Italia pentru a o convinge pe tânără să se mute cu el. Iniţial, Alina Vasilica C., care era divorţată şi avea un copil, nu a fost de acord cu propunerea bărbatului. Marius Vântu nu s-a lăsat cu una, cu două. În luna august a anului 2012, cei doi s-au întâlnit în municipiul Iaşi, moment în care proxenetul şi-a manifestat încă o dată ”dragostea” faţă de educatoare şi i-a cerut din nou să meargă cu el în Germania. Atunci, tânăra nu a mai refuzat.

16.000 de euro în 3 săptămâni

„La începutul lunii septembrie 2012, partea vătămată se deplasează în Italia, unde îşi reziliază contractul de muncă cu angajatorul său – victima arată că lucra ca educatoare într-o grădiniţă şi avea un venit de 1.400 euro pe lună din această activitate – iar la scurt timp soseşte în această ţară şi inculpatul Vântu Marius Constantin care după 2-3 zile o transportă cu autoturismul victimei în Germania, oraşul Stuttgart”, au mai arătat procurorii.

La scurt timp după ce au ajuns în Germania, mai arată anchetatorii, Vântu i-a zis ieşencei că va trebui să practice prostituţia. Totodată, acesta i-a mai zis educatoarei că el se va ocupa de furat şi că din banii obţinuţi vor deschide un coafor în România. Procurorii susţin că „primul instinct” al victimei a fost de a fugi din Germania, însă nu a putut face acest lucru deoarece „inculpatul a recurs la diferite metode pentru a o descuraja şi a o determina să rămână”.

Tot atunci, Alina Vasilica C. a aflat că, de fapt, iubitul său era căsătorit. Ulterior, educatoarea a fost dusă la un bordel din Nürnberg, unde a lucrat trei săptămâni şi a câştigat aproximativ 16.000 de euro. Avea în jur de şapte clienţi pe zi şi preţul era de 150 de euro pe oră. Asta în condiţiile în care, au menţionat anchetatorii, 60% din câştig îi reveneau educatoarei, iar 40% administratorului bordelului. Ulterior, Alina Vasilica a mai fost dusă la un bordel şi din Stuttgart de către Vântu, dar şi la un alt bordel din Nürnberg. O parte din bani îi reveneau lui Constantin Vântu. În luna decembrie a anului 2012, fosta educatoare din Milano a revenit în România.

Copilă de 14 ani, luată de acasă cu acordul mamei

Educatoarea Vasilica nu a fost prima victimă a lui Constantin Vântu. Prin rechizitoriu prin care acesta a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane şi de minori mai sunt menţionate alte două victime. Prima victimă este Laura Petronela B., care în anul 2009 s-a îndrăgostit până peste cap de Marius Vântu. Victima locuia doar cu mama sa, în localitatea Tipileşti, iar la un moment dat, Vântu a mers la familia acasă pentru a-i cere permisiunea femeii pentru a se însura cu fiica ei de 14 ani, pe care voia să o ducă în Grecia. Mama a fost de acord, şi chiar şi-a dat acceptul, la notar, ca Marius Vântu să poată trece frontiera împreună cu fata ei. După ce a ajuns în Grecia, pentru adolescentă a început calvarul.

“Inculpatul i-a cumpărat minorei îmbrăcăminte şi cosmetice, după care i-a luat cartea de identitate şi a anunţat-o că a adus-o în Grecia pentru a întreţine relaţii sexuale contracost. Victima minoră nu a avut cum să riposteze, astfel că în următoarele două săptămâni a fost transportată cu maşina de inculpatul Vântu Marius Constantin în diferite locuri, încasând de la clienţi suma de 40 de euro pentru fiecare act sexual”, se mai precizează în rechizitoriu.

articolul integral pe ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

S-a deschis prima instituție de creditare pentru fermieri din Iași

Redacția

Coadă suspectă pentru operaţii la Institutul de Cardiologie. Ce spune directorul şi cum se face selecţia

Redacția

COVID 19 Iași. Şapte copii internați la spitalul de Boli Infecțioase

Redacția
Încarcă...