RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firma primarului Dumitru Pantazi a căpușat operatorul local de apă! Vezi ce produse vindea și la ce preț!

Dezastrul economic de la Prest Serv Apa este cauzat nu numai de managementul defectuos, ci și de căpușarea de mai marii orașului a bugetului acestei societăți. De mai bine de trei ani de când este primar Dumitru Pantazi,  acesta a acuzat sistematic situația economică în care se află societățile din subordinea Consiliului Local.

Ținta predilectă a edilului șef a fost fără doar și poate Prest Serv Apa, a cărei situație economică a fost prezentată ca și principala cauză pentru delegarea serviciului de apă, către ApaVital. Dumitru Pantazi a indicat ca vinovați de situația de la PSA pe managerii societății și pe politicienii ce au preferat măsuri populiste în loc să intervină, atunci când se mai putea, pentru a redresa societatea.

Ce nu a spus niciodată primarul Dumitru Pantazi a aflat NewsPascani.com. Bugetul Prest Serv Apa  a fost căpușat de cei mai importanți factori de decizie din municipiu. Firmele acestora prestau servicii sau livrau bunuri pentru care încasau sume frumoase de bani. Uneori pe facturile depuse în contabilitatea societății apăreau bunuri ce par să nu aibă de a face cu obiectul de activitatea al PSA.

  

De exemplu, conform unei facturi emise de AgroComplex Lunca Pașcani S.A., în anul 2011 către Prest Serv Apa, societatea de apă canal a cumpărat câteva tone de grâu. Documentul intrat în posesia NewsPascani.com atestă că firma lui Dumitru Pantazi a încasat de la PSA suma de 4.864 de lei pentru 6.000 de kg de grâu.

Ce a făcut societatea de apă-canal cu acest grâu sau câte astfel de facturi sunt emise nu știm, însă am reușit să aflăm că Dumitru Pantazi a obținut prin firma sa de la aceeași societate sume de bani și pentru vânzarea de lapte. Toate acestea în perioada în care era viceprimar,  consilier local și chiar primar al municipiului, fapte ce îi induc starea de conflict de interese sancționată de lege prin pierderea mandatului. Asta deoarece conform legii, factura fiscală reprezintă un contract.

Primarul Dumitru Pantazi nu a putut fi contactat pentru a explica pentru ce era necesar ca Prest Serv Apa să cumpere grâu și lapte de la societatea sa în valoare de zeci de milioane de lei vechi și dacă acest fapt nu reprezintă un model folosit de oameni importanți din Pașcani pentru a căpușa această societate.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Iasul, pe locul I la alocarea de fonduri europene

Redacția

Post scos la concurs de Primăria Ruginoasa

Redacția

Vești bune pentru locuitorii din zonele unde au fost extinderi de gaze naturale

Marius Parteni
Încarcă...