NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Firma care a oferit cel mai mare preț desemnată câștigătoare pentru diferența de lucrări de la școala „I. Cantacuzino”. Elevii vor reveni în bănci din semestrul următor

A fost finalizată procedura de atribuire pentru contractul de achiziție publică de execuție a lucrărilor suplimentare în cadrul proiectului “Creșterea Eficienței Energetice – Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino”. Comisia care s-a ocupat de evaluarea ofertelor a stabilit drept câștigător firma care a dat cea mai mare ofertă. Elevii școlii ar putea reveni la cursuri în locația modernizată, din semestrul al doilea.

Firma desemnată câștigătoare este Ungureanu Trans SRL, care împreună cu Thomplast SRL Pașcani, firma consilierului județean PSD – Bogdan Alexa, a realizat și prima parte a lucrărilor, decontate din fonduri europene. Oferta depusă de societatea declarată câștigătoare este mai mare față de cea oferită de cea a firmei Oli Construct SRL a cărei a fost declarată “neconformă și inacceptabilă”.

Ungureanu Trans o depus o ofertă de 2.178.544 lei cu TVA, în timp ce Oli Construct SRL cu aproximativ 250.000 de lei mai puțin. Iulian Perțu, președintele comisiei de evaluare a ofertelor, funcționar al Primăriei Pașcani, spune că motivele pentru care a fost aleasă oferta mai mare au fost cele legate de oferta scăzută a prețurilor materialelor de construcție și a orelor de manoperă, ca și timp de execuție a lucrărilor.

Cât privește modul când vor începe orele de curs elevii Școlii „Iordache Cantacuzino”, explicații au fost oferite ieri în ședința Consiliului Local.„Sunt foarte mulți părinți care întreabă dacă școala va începe în locația respectivă, pentru că ei din exterior văd o școală funcțională. Întrebarea mea este dacă s-a finalizat procedura de licitație privind restul de lucrări și dacă în acest moment se lucrează și care este termenul de executarea efectivă a lucrărilor în continuare?”, a întrebat Gabriela Nedelcu, consilier din partea PSD.

  

Administratorul public al Primăriei a susținut că se poate vorbi despre revenirea elevilor la ore în clasele școlii din semestrul doi al noului an școlar.„Nu va începe pe 13 septembrie școala la „Iordache Cantacuzino”. Sperăm să terminăm lucrările până în semestrul II. Astăzi (n.r.ieri ) se va semna contractul de lucrări. Ieri (n.r. alaltăieri) a fost ultima zi de depunere a contestațiilor. Are termen pentru executarea lucrărilor 12 luni, dar sperăm să se termine mai devreme”, a răspuns Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Reamintim faptul că unitatea de învățământ a fost cuprinsă într-un proiect european privind “Creșterea Eficienței Energetice”. Din cauza faptului că între studiul de fezabilitate, realizat pe timpul fostei administrații, și proiectul tehnic a rezultat un rest de lucrări de aproximativ 2 milioane lei, Consiliul Local a luat decizia de a aloca din bugetul public banii. În acest sens a fost contractat un credit bancar.

Advertisements

Related posts

Pășcănenii au votat la dezbaterea publică: Nu vor ApaVital în oraș! Primarul Dumitru Pantazi:„Nu reprezentați orașul”

Răzvan Grecu

La Pașcani continuă asfaltarea cu lopata din remorcă

Răzvan Grecu

Vreme caldă în perioada sărbătorilor de iarnă

Redacția
Încarcă...