NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Finanțarea pentru curățenia în subsoluri, respinsă de PSD – PMP. Pintilie i-a spus primarului că este incompetent. Pantazi a părăsit nervos sala!

Subsolurile multor scări de bloc din Pașcani sunt pline de apă și mizerie. La începutul pandemiei de coronavirus, primarul municipiului anunța că va discuta cu reprezentanții ApaVital să le evacueze, dar nu a reușit acest lucru. Astăzi a intervenit pentru a bloca un proiect inițiat de grupul PNL, pe motiv că ar fi unul cu iz electoral, iar liderul organizației ar avea interese ascunse.

Ceea ce ar trebuit să fie un dialog și o dezbatere constructivă s-a trasformat într-o hăcuială politică pusă la cale de PSD,  a cărui victimă sunt cetățenii municipiului. Consilierii social-democrați care în comisia Economică au avizat favorabil proiectul, astăzi au votat contra.

Proiectul privind aprobarea Regulamentului de acordare a unui sprijin financiar Asociațiilor de Proprietari, în vederea înlocuirii branșamentelor de canalizare din subsol și igienizarea acestora, nu a trecut de votul aleșilor.

„Acest proiect s-a născut ca urmare a discuțiilor cu cetățenii. Sunt foarte multe probleme, iar cei care au înțeles să se organizeze în Asociații de Proprietari au făcut multe lucruri la nivel de scări de bloc. Dat fiind situația actuală, cu pandemia de coronavirus, putem da un ajutor în acest sens”, a subliniat Marius Pintilie, consilier local PNL.

Sorin Olariu de la PMP a intervenit pe acest subiect subliniind că este la limita legii, dar și că inspectorii Curții de Conturi ar putea imputa sumele funcționarilor, dacă se ajunge la punerea în practică a prevederilor regulamentului.

Totuși a avut și o altă propunere:„Eu cred că ar fi trebuit să fie separat: unul pentru acordarea de ajutor pentru igienizare și altul pentru înlocuirea conductelor. Poate alocăm câte 5000 de lei pentru fiecare componentă. Dacă se vine cu această formă, anunț de pe acum că votez”, a spus Olariu.

Ulterior în scenă au intrat consilierii PSD. Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului a invocat foarte multe motive pentru care regulamentul nu poate fi adoptat, totul culminând cu acuzația că Marius Pintilie ar avea un interes personal.

„Este un proiect discriminatoriu. Nu avem cadrul legal pentru aprobarea acestuia. În plus, cred că aveți un interes personal prin acea asociație care coordonează activitatea Asociațiilor de Proprietari”, a spus viceprimarul Nedelcu, care a uitat că patru consilieri PSD, Vasile Haldan, Ovidiu Bejenariu, Ciprian Pintilie și Cosmin Ungureanu au votat pentru acest proiect în ședința Comisiei Economice.

Consilierul Pintilie i-a răspuns viceprimarului că toate aceste afirmații sunt informații false, deformate, iar regulamentul se adresează tuturor celor care sunt oraganizați în asociații de proprietari .”Faptul că sunt 80 de asociații de proprietari, unde oamenii sunt organizați, au înțeles să facă de bună voie acest lucru, nu înseamnă că este ceva greșit. Noi încasăm 5 lei de la fiecare familie pentru a ține contabilitatea asociațiilor, facem repertizarea consumurilor și oferim, să spunem o așa zisă consultanță acolo unde sunt solicitări. Restul este treaba oamenilor”, a subliniat Marius Pintilie.

Primarul Dumitru Pantazi, cel care prin Biroul Asociații de Proprietari din cadrul Primăriei ar trebui să monitorizeze și să acorde sprijin pentru înființarea acestor asociații, a trecut și el l-a atac.

Eu cunosc bine aceste probleme. De peste 20 de ani se tot caută variante. Înainte era problema cu căldura, s-au montat acele aparate de măsurat căldura. A mai fost problema cu pierderile la apă, că oamenii plăteau cât nu consumau. Sunt probleme. Acest proiect l-ați făcut să rezolvi problemele tale. Eu știu ce probleme sunt la G2A-G2b. Se duc și sparg cu ciocanul conducta, este apă în subsoluri”, a spus nervos primarul Pantazi.

Surprinzătoare a fost intervenția consilierului Vasile Avramiuc, cel care spune că de peste 15 ani de zile se încearcă reabilitarea subsolurilor.

„De aproape 15 ani de zile se încearcă asta. Era primar domnul Rățoi, Dumnezeu să-l odihnească. A chemat președinți de asociații să le ofere echipe de la RAGCL să tragă apa din subsol, iar oamenii să repare țevile. S-au făcut câteva scări”, a spus Avramiuc.

În finalul discuțiilor a avut loc un schimbde replici acide între Pantazi și Pintilie. Cel din urmă i-a transmis primarului că este un incompetent dacă se plânge că nu reușește să administreze problemele din subsolurile unor blocuri pe care le administrează, cum sunt cele menționate.

„Sunteți incompetent dacă vă plângeți de acest aspect. Înseamnă că nu știți să gestionați lucrurile. Faptul că am stat ore în șir să discut cu oamenii, să îi îndrum a fost ceva greșit?”, a spus Pintilie, moment în care edilul local l-a atacat spunând că îi lipsesc câțiva ani de școală, după care a plecat nervos din sala de ședință.          

Proiectul a fost votat de cei 7 consilieri PNL prezenți la ședință, 8 consilieri PSD și cel de la PMP s-au abținut, Ionuț Prodan de la PSD a votat împotrivă. Dacă regulamentul era adoptat, Asociațiile de Proprietari ar fi putut beneficia de 5.000 de lei pentru lucrări de reabilitare a subsolurilor.

Vom reveni mâine cu noi informații legate de acest subiect.

loading...
Advertisements

Related posts

1.600 de trandafiri vor fi plantați în mai multe zone din Pașcani

Oana Cordoneanu

Barieră automată la trecerea peste calea ferată de la Cozmești!

Marius Parteni

Raportul Consiliului de Administrație de la PSA:„Personalul societății intenționează să demisioneze”!

Marius Parteni
Încarcă...