RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Curs festiv pentru liceenii de la Colegiul “Sadoveanu”! Şefa de promoţie – absolventă de Mate-Info cu media 9.98!

Zi plină pentru liceenii de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani. A venit rândul lor să încheie cei patru ani de liceu printr-o festivitate de absolvire pe care nu o vor uita prea curând.  Emoţionaţi şi entuziaşti, adolescenţii s-au adunat în curtea şcolii, îmbrăcaţi în robe de absolvire şi au aşteptat să înceapă marşul către cursul festiv care a avut loc în sala de evenimente a Primăriei.  Poza de final, cu toate cele opt clase de absolvenţi a fost făcută în piaţeta Primăriei, la fântâna arteziană.

 

Festivitatea a debutat cu imnul sadovenian cântat de elevii mai mici ai şcolii, coordonaţi şi acompaniaţi la chitară de către bibliotecara Maria Iacob.

  

A urmat cuvântul de deschidere din partea conducerii colegiului, profesorii Genoveva Şerban şi Radu Ardeleanu. Aceştia i-au felicitat pe absolvenţii promoţiei 2018 şi le-au transmis succes pentru că adevăratele provocări în viaţă abia urmează.

Un moment deosebit a fost premierea celor care s-au implicat în Consiliul Şcolar al Elevilor, pe plan local, judeţean şi naţional. Este vorba despre Sabina Tîrpescu, Teona Cornea, Maria Hristea, Mădălin Cotic şi Iustin Jalaboi. 

Fiecare promoţie de absolvenţi are un şef sau o şefă. Un “cel mai bun” sau “o cea mai bună” dintre toţi elevii. Cineva pentru care asocierea cu o medie perfectă se face în mod natural. Irina Alexandra Petrea este şefa promoţiei 2018 de la Colegiul Naţional “Mihail Sadoveanu” din Paşcani. După ce a primit medalia din partea conducerii şi a predat cheia succesului, adolescenta a ţinut un discurs emoţionant.

Astăzi elevii şi-au auzit numele strigat la catalog pentru ultima data, în această calitate. Diriginţii au fost cei care i-au chemat pe scenă, în formulă completă, pentru a le oferi flori şi diplome.

Revenim la şefa de promoţie a colegiului “Sadoveanu”. Cu toate că s-a declarat copleşită de emoţii, nu a părut deloc aşa. Dimpotrivă, Irina Alexandra a debordat de energie pozitivă şi siguranţă de sine. 9.98 este media cu care a încheiat cei patru ani de liceu. Postura de şefă de promoţie i-a devenit obişnuinţă pentru că a mai avut-o şi la finalul gimnaziului încheiat la Şcoala 3. De atunci şi până acum a obţinut cele mai mari medii din clasă, în fiecare an de liceu. Nu-şi face griji pentru BAC, iar pentru viitor a ales deja: Cluj, Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Noi îi urăm succes! 

{youtube}7ppmjJKEwio{/youtube}

 

Related posts

Rezultatele concursului de creativitate în Fizică şi Tehnologii „Ştefan Procopiu” obținute de elevii Colegiului „Sadoveanu”

Redacția

Peste 400 de studenți au renovat căminele la Iași, pentru o lună gratis de cazare.

Redacția

Plachetă comemorativă la împlinirea a 150 ani de cale ferată la Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...