NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Filantropul din Primăria Moțca: Cheltuie milioane în scop electoral pentru a recâștiga încrederea populației

Un primar din zona Pașcani a intrat în campanie electorală. De ceva vreme edilul a început să organizeze acțiuni, unde se laudă că folosește bani din propriul buzunar.

Eforturile sale îi fac cu siguranță invidioși pe alți primari, care se plâng că leafa pe care o încasează este una extrem de mică, iar din lipsa fondurilor la buget nu prea pot face multe lucruri.

  

Constantin Serioja Hobincă, primarul comunei Moțca, este în ultima vreme extrem de darnic cu cetățenii. Scoate bani din buzunar pentru a organiza multe evenimente, semn că într-un an și jumătate de mandat a reușit să adune ceva. Spre exemplu de Sfântul Nicolae edilul s-a lăudat că din banii proprii a pregătit masa pentru credincioșii care au participat la hramul bisericii. Presa județeană (Bună Ziua Iași) relatează astăzi că primarul Hobincă face pregătiri acerbe pentru ediția din acest an a "Festivalului de datini și obiceiuri de iarnă" care va avea loc pe 31 decembrie. „Facem pregatiri pentru cea de-a doua editie a Festivalului de datini si obiceiuri de iarna, care va avea o participare mai larga fata de editia anterioara. Asteptam uratori din mai multe localitati din apropiere si cred ca va fi o editie mult mai bogata in obiceiuri. De asemenea, organizez din bani proprii, pentru cea de a treia zi de Craciun, un spectacol de muzica si dans popular pentru cetatenii comunei. Va avea loc un spectacol al celor de la Ansamblul Moldovita, al formatiei Miha Band si altii. Tot de Craciun, in cea de a doua zi, vom premia 14 cupluri pentru „Nunta de aur”. Vor primi cate un buchet de flori si cate un plic ca premiu cu suma de 100 lei. Nici pe elevii comunei nu i-am uitat. Vom da fiecarui copil cate un pachetel cu dulciuri din partea lui Mos Craciun”, a declarat pentru BZI primarul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca.

Contactat pe marginea acestui subiect edilul local a spus:"Nu trebuie să fiu și gospodar? Dacă vă arăt cheltuielile veți vedea că sunt mici. Nu toate acțiunile le organizez din buzunarul propriu".

Realitatea este alta față de cele declarate de edilul local în aparițiile sale publice. Cetățenii din comună au început să îi spună deja că nu va mai fi votat la viitoarele alegeri, pentru că nu a făcut mai nimic în localitate.
Auzind aceste  vorbe primarul din Moțca a început să reacționeze. Pe pagina sa de facebook postează orice acțiune, sau lucru realizat în comunitate. A ajuns să se pozeze inclusiv lângă ușa de termopan care a montat-o la intrarea în Primărie. Edilul are timp și pentru cei care îi contestă calitățile și realizările. Postează diferite comentarii, unele atacuri la persoană.

Pentru a fi și mai vizibil în rândul oamenilor primarul a înființat și o publicație a comunei. Vorbim de o fițuică alb negru, de foarte proastă calitate, editată sub sigla "Informația". În paginile acesteia se regăsesc inițiative ale edilului și ale altor funcționari, reclame ale unor agenți economici (cel mai probabil apropiați ai primarului) și alte activități desfășurate în localitate. Din păcate banii publici au fost irosiți aiurea, publicația fiind una plină de greșeli.    

sursa foto: Facebook    

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Moarte suspectă la Vânători

Redacția

Comuna Miroslovești are un nou viceprimar! Primarul acuzat că a decis numirea (DOC)

Marius Parteni

Stolniceni- Prăjescu: Casă distrusă într-un incendiu. Proprietara cu arsuri grave

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site