NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Festivitate de premiere a cadrelor didactice pensionate în 2016, membre ale Sindicatului Învățământ „Spiru Haret”

Sindicatul Învățământ „Spiru Haret” a premiat astăzi cadrele didactice din Pașcani și comunele apropiate, care s-au pensionat anul acesta. Devenit deja o tradiție, evenimentul a reunit reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Iași, ai Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, lideri de sindicat, directori de unități școlare, personalități din domeniul educației și reprezentanți din administrație.

 

 

  

În centrul atenției au fost, desigur, educatorii, învățătorii și profesorii care și-au încheiat activitatea la catedră în 2016. Pentru ei, dar și pentru întreaga audiență, a fost pregătit un program artistic deosebit, precum și multe alte momente surpriză.

Evenimentul a avut loc în sala de spectacol a Clubului Copiilor din Pașcani, și a debutat puțin după ora 10.00. A fost prezentat de către președintele Sindicatului Învățământ Spiru Haret Iași, Mirel Pristavu. 

Tinerele talente speciale de la Liceul Special Moldova din Târgu Frumos, al cărui director este Margareta Pristavu, precum și copiii de la Liceul Ion Neculce și Clubul Copiilor din Târgu Frumos au făcut senzație pe scenă cu momente de dans, muzică și teatru.

De altfel, aceștia reușesc să impresioneze de fiecare dată, și să bucure privirile și auzul celor pentru care performează. Cu toții sunt recunoscuți la nivel național.

De la festivitate nu au lipsit profesor doctor Camelia Gavrilă – inspector general al Inspectoratului Școlar Județean Iași, subprefectul Bogdan Abălașei, viceprimarul municipiului Pașcani Gabriela Nedelcu, directori de școli, profesori din Pașcani și nu numai. Fiecare a avut câte un mesaj pentru premianți și pentru organizatori, deopotrivă.

„Dragi dascăli, am mari emoții pentru că port un respect profesorilor, celor care m-au îndrumat în viață. De asemeni, sunt și eu profesor, Astăzi este o zi specială pentru dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru tot ceea ce ați făcut pentru învățământul românesc. Au trecut sute de oameni prin mâinile dumneavoastră. I-ați învățat să scrie, să citească, să se comporte în societate, le-ați fost modele, și i-ați îndrumat pentru a alege o meserie. Dumnezeu să vă binecuvânteze, să aibă grijă de dumneavoastră, să aveți o pensie îndelungată, tot atâția ani cât ați activat în învățământ. La mulți ani!”, a declarat Bogdan Abălașei, subprefectul Județului Iași. 

„Mă bucur să am ocazia de a fi alături de niște dascăli minunați care astăzi se află într-un moment foarte important din viața unui om, și anume pensionarea. Vă doresc multă sănătate, ani frumoși de pensie, și nu în ultimul rând, vreau să felicit acești copii speciali pe care i-am văzut astăzi, pentru că dumneavoastră, dragi profesori, sunteți cei care le marcați destinul, și le făuriți viitorul”, au fost cuvintele viceprimarului Gabriela Nedelcu. 

 Inspectorul general al ISJ Iași a avut cuvinte de laudă la adresa întregii activități a președintelui Spiru Haret Iași, Mirel Pristavu, pe care l-a asigurat de toată admirația.

„Felicitări pentru Sindicatul Spiru Haret. Aș vrea să vă spun, domnule Pristavu, că am apreciat întotdeauna, și competența cu care v-ați implicat, și dedicarea, și intervențiile dumneavoastră în Consiliul de Administrație al Inspectoratului, Consiliul Consultativ al Inspectorului General, modul în care ați prezentat probleme importante ale învățământului în raport cu Ministerul, sau cu guvernanții. Sunt foarte multe lucruri care s-au obținut prin intermediul sindicatului. Suntem împreună, chiar dacă avem roluri aproximativ diferite. Vă asigur de toată prețuirea Inspectoratului Școlar, a colegilor mei. Mesajul meu este de mulțumiri și de apreciere”, a declarat inspector școlar general Iași, profesor doctor, Camelia Gavrilă. 

 Primarul comunei Miroslovești a fost prezent la eveniment, și i-a susținut și felicitat pe cei trei profesori pensionari din comuna pe care o conduce. Și Carmen Apostol, directorul Liceului Teoretic Miron Costin a trăit cu emoție festivitatea de astăzi, dat fiind că, printre premianți a fost și nașa sa de cununie, un profesor care a îndrumat-o necontenit la catedră. 

În cadrul premierii, fiecare cadru didactic a fost invitat pe scenă unde a primit câte o diplomă din partea Sindicatului Spiru Haret, o alta din partea Prefecturii Iași, flori și un plic conținând o sumă de bani.

Totul s-a încheiat într-o atmosferă emoționantă, plină de entuziasm, cu mesajul că pensionarea nu presupune altceva decât un nou început în viață.

Aceștia sunt salarații din educație care s-au pensionat în anul 2016:

  

 

Nr.

Crt.

 

 Unitatea scolara

 

Numele și prenumele

1.

Şc.  Ciohorăni

IONIȚĂ  GHEORGHE

2.

Şc.  Heleşteni

ADUMITROAIE VASILE

3.

Lic. T. B. Vodă Hălăuceşti

MOCANU  CONSTANTIN

4.

Şc.   Răchiteni

ADAM VERONICA

5.

G.  P. P. nr. 2  Paşcani

POPOVICIU  MARIA

6.

G.  P. P. nr. 3  Paşcani

DĂNILĂ  ELENA

7.

G.  P. P. nr. 3  Paşcani

TELESA  MARIA

8.

Şc.   Mirosloveşti

PÎRLEA  IOAN

9.

Şc.   Mirosloveşti

PLAI  AURICA

10.

Şc.   Mirosloveşti

BOIAN  VALERIA

11.

Şc.   Lunca – Paşcani

APOSTOL  MARIA

12.

Şc.   Lunca – Paşcani

PLETEA GEORGETA

13.

Lic. T. M. Costin   Paşcani

APOSTOL  MARIA

14.

Lic. T. M. Costin   Paşcani

SUNĂ  VIORICA

15.

Şc.   Vînători

VOICU  VASILE

16.

Şc.   Vînători

CONSTANTINEANU  VIORICA

17.

Şc.   Muncelu de Sus

BIȘOC  MARIA

18.

Col.Th. C. F. Unirea Paşc.

MANGALAGIU  TOMA

19.

Col.Th. C. F. Unirea Paşc.

DAMIAN  ION

20.

Lic. Teh. Tătăruşi

GAFIȚA  DUMITRU

21.

Lic. Teh. Tătăruşi

BULEU  TOADER

22.

Şc.   V.  Alecsandri  Mirceşti

ALEXA ECATERINA

23.

Şc.  D. Sturdza Popeşti

MIHALACHI VIORICA

24.

Şc.  D. Sturdza Popeşti

BĂȚ  ALEXANDRU

25.

Şc.  Scobinţi

PAVEL  TATIANA

26.

Şc.  Scobinţi

STÎNGACIU  OLGA

27.

Şc.   Poiana – Deleni

ADRIAN  EMILIA

28.

Şc.   Deleni

GRANCEA  VETUȚA

29.

Şc.  G. Ibrăileanu – Tg. Frumos

DURAC M.

 

Advertisements

Related posts

Red Lips Never Kill! Petrecere la Glaris Pool Târgu Frumos

Ema Roman

Întâlnirea Fermierilor din Moldova,la Palatul „Alexandru Ioan Cuza” de la Ruginoasa

Redacția

”Mărțișor în siguranță” la Pașcani: exerciții demonstrative, prezentare tehnică și program artistic (FOTO )

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site