NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă la Miroslovești, în ultima zi din an

Sărbătorile de iarnă sunt marcate  de cele mai frumoase tradiţii româneşti, datini și obiceiuri la care nu dorim să renunțăm, pentru că ele ne încarcă sufletul de bucurie. Lumea satelor ne-a oferit întotdeauna un exemplu de tradiție și zestre spirituală.  Unele dintre cele mai frumoase obiceiuri de sărbători sunt în zona Moldovei. Un exemplu este comuna Miroslovești. Localnicii se pot mândri că în secolul vitezei se află printre regiunile țării care păstrează valorile tradiționale și în același timp le promovează.

Primarul comunei Miroslovești, Constantin Cojocaru ne-a declarat că Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarnă din localitate se va desfășura în acest an, o contiuare a tradițiilor așteptate de localnici. Anul trecut nu a avut loc din cauza pandemiei. Evenimentul va avea loc pe 31 decembrie, începând cu ora 10.00, pe scena amplasată în fața Primăriei Miroslovești.

Edilul Constantin Cojocaru a trimis invitațiile pentru eveniment, către ansamblurile din zonă. Prin acest festival se dorește păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor din străbuni.

Advertisements

Related posts

Gest disperat al primarului din comuna Alexandru Ioan Cuza

Redacția

Femeia din Stolniceni Prăjescu, care a suferit arsuri grave în urma incendiului ce i-a mistuit casa, a fost trimisă la Clinica de Arși din București

Redacția

Atenție pe cine primiți în casă! Vezi cum a păcălit un hoț un bătrân din Miroslovești

Oana Cordoneanu
Încarcă...