RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Fermierii care au suferit pierderi în urma secetei vor fi scutiți de impozit

Fermierii din judetul Iasi, care au suferit pierderi in urma perioadei de seceta de anul acesta, pot primi ajutor. In cazul in care pierderile sunt de peste 30 la suta din productia vegetala din cauza fenomenului de seceta, fermierul trebuie sa faca o instiintare privind suprafata calamitata, productia si procentul din productie afectat catre comisia pentru situatii de urgenta comunala reactivata.

Apoi, comisia pentru situatii de urgenta comunala printr-un proces verbal constata cele semnalate de fermier si depune situatia centralizata la Directia pentru Agricultura si la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). Dupa ce aceste proceduri vor fi efectuate comisia pentru situatii de urgenta comunala reactivata completata cu un reprezentant de la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) constata procentul de calamitate in vederea intocmirii documentatiei pentru reducerea procentului de impozit pentru persoane fizice.

sursa www.bzi.ro

  

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

La ce să ne aşteptăm în anul 2021? Economişti şi oameni de afaceri din Iaşi ne arată principalele pericole şi oportunităţi

Redacția

Ep. 7: Bogdan Pantazi, fiul primarului Dumitru Pantazi, a beneficiat de ștergerea abuzivă a datoriilor la bugetul local generate de un contract de concesiune! Fostul viceprimar Ioan Ioniță pionul actualului primar! (DOC)

Răzvan Grecu

ANAF Iași începe sancţionarea firmelor fără activitate care nu au depus situaţia financiară

Redacția
Încarcă...