RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Femeie din Valea Seaca, imobilizată într-un scaun cu rotile, solicită o locuință socială

O femeie cu semipareză s-a prezentat astăzi în audiențe la Primărie pentru a solicita o locuință socială. În urma unui vaccin poliomelitic la vârsta de un an, administrat incorect, Anișoara Lipovanu a suferit o semipareză, fiind nevoită câțiva ani mai târziu să se deplaseze doar cu ajutorul unui  cărucior pentru persoane cu dizabilități. 

Traiul zilnic nu îi este asigurat, deplasarea o face doar în căruciorul care a ajuns-o aproximativ 11.500 lei, iar pentru a intra în blocul în care locuiește momentan cu chirie a fost nevoită să mai scoată bani din buzunar pentru a face o rampă betonată în față. Neavând nici un sprijin din partea cuiva, sau o sumă lunară care sa-i revină, aceasta a venit în audiențe “pentru a-și încerca norocul”, precum a afirmat.

Demnitatea, seninătatea pe chip și gândirea pozitivă sunt cuvintele ce reprezintă un om care nu se lasă pradă încercărilor date de viață.

  

“Momentan locuiesc în chirie și am venit astăzi pentru o cerere de locuință socială. Indemnizația pe care o iau de la Primărie este de 600 lei, bani care merg toți la chirie, înafară de facturile lunare. Mă descurc foarte greu cu banii și mereu trebuie să mă împrumut”, ne-a declarat Anișoara Lipovanu.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Au apărut primele tomate din județul Iași

Redacția

Scandal la Primăria Sirețel

Redacția

Investiție importantă pentru comunitatea lipovenilor din satul Brătești

Marius Parteni
Încarcă...