NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Femeie bătută şi înjunghiată de soţ pentru că i-a spus acestuia că este leneş

Femeie bătută şi înjunghiată de soţ pentru că a avut curajul să îi spună acestuia că vine noaptea târziu şi că este prea leneş. Se întâmplă în Iaşi, iar o femeie în vârstă de 43 de ani a ajuns de urgenţă la spital din această cauză.

Femeia a fost bătută de soţul cu care se afla în plin proces de divorţ din cauza faptului că cel din urmă venea noaptea târziu acasă şi era prea leneş, spune femeia.

O femeie a fost bătută şi înjunghiată pentru că a avut curajul să îi reproşeze soţului unele lucruri

C. Mariana, femeie în vârstă de 43 de ani a ajuns de urgenţă la Unitatea Primire Urgenţă din Iaşi din cadrul Spitalului Sf. Spiridon în urma unei agresiuni fizice făcute de soţul acesteia. Femeia a declarat medicilor faptul că bărbatul a bătut-o pentru că aceasta îi reproşa faptul că vine târziu acasă şi că este leneş. Femeia este policontuzionata prin agresiune fizică şi are un traumatism cranio cerebral pară policontuzie, un traumatism cranio facial, un traumatism la coloană cervicală, o plagă prin înjunghiere, o gractura piramidala nazală, un traumatism toraco-abdominal, multiple plăgi muscate la nivelul umărului stâng, antebraţ, braţ şi mâna dreaptă.

” La Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi a ajuns o femeie în vârstă de 43 de ani care era policontuzionata prin agresiune fizică. Conform spuselor femeii, aceasta a fost agresată de către soţ. Femeia este policontuzionata prin agresiune fizică şi are un traumatism cranio cerebral pară policontuzie, un traumatism cranio facial, un traumatism la coloană cervicală, o plagă prin înjunghiere, o gractura piramidala nazală, un traumatism toraco-abdominal, multiple plăgi muscate la nivelul umărului stâng, antebraţ, braţ şi mâna dreaptă. Conform aceleaşi paciente, femeia se afla într-un proces de divorţ cu acesta şi agresiunea s-a produs după ce bărbatul a intrat peste ea în camera cu un cuţit de bucătărie, vrând să o omoare. Pretexul bărbatului a fost faptul că femeia vrea să divorţeze pentru că el vine noaptea târziu acasă şi că este leneş.” a declarat Diana Cimpoesu, medic coordonator UPU-SMURD Iaşi.

  

România, fruntaşa la cazurile de violenţa domestică

România nu ocupă un loc fruntaş la capitolul violenţei domestice. Foarte multe femei se plâng de faptul că bărbaţii le agresează. Autorităţile par a nu avea o statistică exactă pentru că, din păcate, o majoritate covârşitoare a persoanelor agresate nu depun plângere la organele legale. Acest lucru se datorează şi din cauza faptului că legile din România sunt extrem de permisive cu persoanele care comit asfel de agresiuni, iar femeile agresate nu depun plângere din frică de represalii din partea partenerilor de viaţă.

Multe asociaţii din domeniu trag un semnal de alarmă

Au fost multe cazuri în care femeile agresate au fost ucise de către bărbaţii agresori. Acest lucru s-a produs pentru că statul nu are o viziune clară asupra felului de combatere a acestor evenimente nefericite. După ce femeia depune plângere la poliţie, organele legii îi interzic verbal şi scris, agresorului să se mai aproprie de victimă. Desigur, organele legii nu iau în calcul şi aproprierea propriu zică. De multe ori, agresorii nu respecta deciziile oamenilor legii şi devin din ce în ce mai violenţi. Asociaţiile de profil trag un semnal de alarmă şi cer implementarea unor măsuri tehnologice care să nu le permită agresorilor să se aproprie de victime fără ca poliţiştii să ştie acest lucru.

BZI

Advertisements

Related posts

S-a semnat contractulupentru secțiunea 4 (Tigveni- Curtea de Argeş) a autostrăzii Sibiu-Piteşti / O întârziere mai bine de doi ani, după numeroase contestaţii

Redacția

O polițistă și-a uitat arma într-o benzinărie din București, iar când s-a întors nu a mai găsit-o

Redacția

Un bărbat stătea ziua în izolare, iar noaptea dădea spargeri

Redacția
Încarcă...