NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Femeie amendată din cauză că nu purta mască de protecție într-o piață din Pașcani

Duminică, 18 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 225 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 163 de societăți comerciale şi 12 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 717 persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 121 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 45.600 de lei, dintre care 117 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Exemple:

  

1. În urma controlului efectuat la data de 17 octombrie a.c., la un restaurant din municipiul Iaşi, s-a constatat faptul că în interior era organizat un botez cu participarea mai multor persoane, lucru care contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID 19. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

2. O femeie de 32 de ani a fost sancţionată contravenţional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla într-o piaţă din municipiul Paşcani.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Advertisements

Related posts

„Spovedania” judecătorului pensionar din Pașcani, prieten cu țiganii de la Moțca: „Au venit să-mi ofere un pachet de euro”

Redacția

Tânăr din Moțca reținut pentru furt calificat

Redacția

Amenzile de circulație, mai mari începând cu 1 iulie!

Redacția
Încarcă...