RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Femeia ucisă de soț reclamase înainte, de 17 ori, la poliție agresiunile bărbatului

Crima de la Focuri din noaptea de 31 decembrie 2019 cand Mihai Peterca de 60 de ani, fost functionar la liceul din localitate si-a ucis sotia ridica mari semne de intrebare asupra capacitatii sistemului judiciar de a-si proteja cetatenii. Spunem asta deoarece in cursul cercetarii judecatoresti, magistratii Tribunalului au constatat ca uciderea femeii a reprezentat ”un apogeu al unui lanț de agresiuni comise de către inculpat împotriva soției de-a lungul timpului”. Mai mult decat atat Politia din Focuri stia ca femeia era agresata in permanenta. „Agresiunile comise de către inculpat asupra soției sale s-au soldat și cu plângeri ale acesteia la organele de poliție din localitate, fapt atestat prin cele nu mai puțin de 17 procese-verbale de sancționare contravențională a inculpatului, așa cum s-a arătat anterior, existând însă și sesizări ale inculpatului împotriva soției sale, adresate organelor de poliție”, au  constatat judecatorii.

L-au condamnat la 12 ani de inchisoare

Mihai Petercă a fost condamnat de judecatorii Tribunalului Iasi la o pedeapsa de 12 ani de inchisoare cu executare. Peterca si-a recunoscut faptele iar in faza urmaririi penale s-a prevalat de dreptul la tacere. Rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe langa Tribunal descriu clipele de groaza din noaptea in care Peterca si-a ucis sotia. Crima a avut loc pe fondul consumului de alcool iar politistii au constatat ca acesta a lovit-o pe Gemica Peterca cu piciorele fiind incaltat cu bocanci dar si cu obiecte contondente. Dupa ce si-a omorat sotia Peterca a sunat-o pe fiica sa spunandu-i. „Vino s-o iei pe maica-ta ca i-am facut capatul. I-am dat cu o bardiță în cap”. „In seara de 31.12.2019, inculpatul Peterca  Mihai a lovit-o în mod repetat cu corpuri contondente pe soția sa, Peterca Gemica, provocându-i leziuni la nivel cranian și toracic (plăgi, echimoze, excoriații, fractură cominutivă calotă și baza craniului, ruptură de hioid, ruptură de cartilaj tiroid, fractură-disjuncție coloană cervicală cu interesare medulară, fracturi costale, bilateral, ruptură plămân stâng, hemotorax stâng, dilacerare renală dreaptă, fractură diafiză humerală stângă, fracturi ale simfizei pubiene și ale ambelor oase coxale), leziuni ce au condus la decesul acestuia, cauza morții fiind insuficiența cardio-respiratorie consecutivă acestui traumatism, moartea victimei fiind astfel violentă „, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Peterca ii reprosa sotiei sale ca bea foarte des si nu face mancare.

dezvaluirea

  

Related posts

Tragedie de Sf. Maria la Ruginoasa: Doi tineri și-au găsit sfârșitul după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac (FOTO – VIDEO)

Marius Parteni

Un coif corintic vechi de 2.500 de ani, găsit de polițiști în apropierea Pașcaniului, în urma unor percheziții

Redacția

Ambulanţă ricoşată într-un copac, în urma impactului cu o dubă, în Neamţ

Redacția
Încarcă...