RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Febra de sâmbătă seara: Poliţiştii au spart 23 de nunţi, petreceri şi botezuri, inclusiv un parastas. Ce amenzi au dat

Poliţiştii români au întrerupt în seara de sâmbătă spre duminică 23 de nunţi, botezuri, petreceri, inclusiv desfăşurarea unui parastas, în urma mai multor controale desfăşurate la nivelul întregii ţări. Cu această ocazie, poliţişii au dat amenzi în valoare totală de peste 1,2 milioane de lei atât pentru nerespectarea noilor măsuri privind starea de alertă, cât şi pentru nerespectarea măsurilor privind carantina şi izolarea sau nepurtarea măştilor în spaţiile aglomerate ori închise.

„În urma verificărilor din teren, au fost aplicate 5.536 de sancțiuni contravenționale (pentru nerespectarea măsurilor privind carantina ori izolarea, a măsurilor de protecție individuală și a celor de diminuare a impactului riscurilor). Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 1.260.000 de lei”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţistii au întocmit 22 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Iaşi: Două petreceri diferite în acelaşi restaurant

„În jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliţie Rurală Răducăneni au acționat, în comuna Ciortești,  la o cununie civilă care se desfășura în spațiu închis, cu participarea a aproximativ 45 de persoane. Organizatorii evenimentului, doi bărbați, au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei fiecare. 

  

Tot în județul Iași, în jurul orei 20.00, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, la un restaurant din comuna Mogoșești, este organizată o petrecere privată, lucru care contravine noilor măsuri de protecție și distanțare socială dispuse în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

Polițiștii au constatat că este vorba despre două petreceri private diferite, respectiv o nuntă și un botez, la care participau, în total, aproximativ 100 de persoane. Societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 15.000 de lei”.

O cununie întreruptă de poliţişti, la Vaslui

„Ieri seară, polițiștii vasluieni au sistat derularea unui eveniment privat (cununie), organizat la un local de alimentație publică din  Vaslui, într-un spațiu închis (sală de evenimente).

Organizatorul și administratorul localului au fost sancționați contravențional, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare. Totodată, au fost identificate și cele 25 de persoane participante, fiind aplicate sancțiuni contravenționale de 8.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020.”

Continuarea pe digi24.ro

Related posts

Anchetă în cazul trotuarului distrus de pe strada Ceferiștilor!

Marius Parteni

Trupul unui bătrân din Stolniceni Prăjescu a fost găsit plin de lovituri de animale pe un câmp din apropierea casei

Teona Gherasim

Vânzător ambulant de sare, omorât în bătaie de un grup de romi

Redacția
Încarcă...