NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Comunicat de presă: Fapte pentru Iași-Extinderea rețelei de gaze naturale

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunțat că Guvernul PNL va implementa cea mai mare extindere a rețelelor de gazelor naturale din ultimii ani, Iașul fiind o componentă importantă în acest plan național:

” În România, doar 35% din populație este conectată la rețeaua de gaze naturale. Aceasta afectează inclusiv gradul de tăiere a lemnului.

Guvernul României va redirecționa 200 de milioane de euro pentru extinderea rețelei de gaze.

Alături de Lucian Rusu, Secretar de Stat în cadrul SGG, am efectuat o vizită de lucru la Transgaz unde am discutat cu domnul director, Ionel Sterian, despre proiectele vitale de investiții și m-am bucurat să văd că județul Iași este în centru dezvoltării rețelelor de înaltă presiune.

  

Din planurile prezentate reiese că județul Iasi va beneficia de o extindere a magistralelor de gaze dinspre Botoșani și Vaslui, pe două noi tronsoane care să acopere zona de nord-est si sud-est a județului, detaliile urmând a fi discutate și cu autoritățile locale.

Am primit totodată asigurări ferme că proiectul de racordare a comunităților la gazul românesc se va implementa cu prioritate, trecând rapid de la hârtie la practică. Sute de dosare au fost deja depuse la ministerele de resort de către autoritățile locale interesate.

Împreună, putem moderniza România, iar finalizarea proiectului istoric Gazoductul Iași – Ungheni, in valoare de 93 mil €, demonstrează asta.”, a declarat Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor și Președinte PNL Iași

Advertisements

Related posts

„Niciodată singur”, acțiune de caritate a femeilor liberale din Pașcani

Redacția

Comunicat de Presă: Senatorul PSD Vasile Toma a votat moțiunea de cenzură, împotriva ministrului Agriculturii

Redacția

Senator Vasile Toma: Start Up Nation trebuie salvat! Parlamentarii PSD votează pentru tinerii României

Redacția
Încarcă...