NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Familia primarului Dumitru Pantazi, cel mai mare cumpărător de terenuri din zonă! Funcționarii publici puși să vâneze terenuri pentru edil! Vasile Prisecaru a fost angajat consilierul lui Pantazi!(DOC)

Cei opt ani de primar al municipiului Pașcani, l-au făcut pe Dumitru Pantazi cel mai mare deținător de terenuri agricole din această zonă. Dacă în declarația de avere apar doar câteva zeci de hectare, grosul terenurilor este controlat prin intermediul fiului și ginerului său.

Din funcția de primar al municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi are la îndemână două instrumente pentru a afla terenurile arabile disponibile: registrul agricol și ofertele de vânzare ce trebuiau depuse obligatoriu la Primărie. Conform unor informații din instituție, unul dintre funcționarii care lucrau la Serviciul Agricol avea sarcina să găsească proprietarii de terenuri plecați din localitate. Aceștia erau contactați ulterior și primeau oferte pentru terenul deținut.

De toate actele și drumurile la Primărie se ocupau Bogdan Dănuț Pantazi, fiul primarului, și Dragoș Manole, ginerele edilului șef. Numele celor doi apar în documentele postate pe site-ul Primăriei, ca împuterniciți din partea vânzătorului de teren.

Funcționar pensionat, angajat consilier!

Unul dintre cei mai vechi oameni din Primărie, fostul șef al Serviciului Agricol, Vasile Prisecaru a ieșit la pensie în urmă cu câteva luni de zile. Acesta a fost însă încadrat de primarul Dumitru Pantazi în funcția de consilier personal, pentru a supraveghea activitatea Serviciului Agricol.

Surse din Primărie au declarat pentru NewsPascani.com că pe lângă alte activități, rolul lui Vasile Prisecaru era de a identifica terenuri pentru a fi ofertate și achiziționate de membrii familiei primarului Dumitru Pantazi.

Cealaltă sursă de informații pentru achiția de terenuri agricole este obligația legală a vânzătorilor de a anunța oferta de vânzare la Primărie. Municipalitatea trebuie să centralizeze și afișeze aceste oferte pe site-ul instuției, dar și la afișerul public. Ani de zile publicațiile de vânzare ale terenurilor nu au fost publice pe pagina de internet. Doar insistențele jurnaliștilor de la NewsPascani.com pe lângă secretarul general al municipalității, Irina Jitaru, au remediat situația. Ceea ce nu știa publicul larg, știa în schimb primarul și familia sa, iar terenurile convenabile erau achiziționate de către aceștia.

Familia Pantazi cumpără tot ce se poate!

De altfel, numele primarului Dumitru Pantazi apare și pe portalul instanței din Pașcani, acolo unde în 2018 a încercat să obțină acte doveditoare pentru trei loturi de teren, pe calea justiției, prin hotărâri care să țină loc de act autentic. Cele trei acțiuni aveau rolul de a evita costurile notariale ale tranzacțiilor de terenuri, iar judecătorii le-au respins.

Newspascani.com nu a reușit să stabilească câte terenuri a reușit să achiziționeze primarul Dumitru Pantazi și familia sa de când acesta este la Primărie, dar numele fiului și al ginerelui apar în zeci de oferte de cumpărare.

Primarul Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice repetate și nici întrebărilor adresate prin mesaje pe acest subiect. Nici Bogdan Dănuț Pantazi nu a dorit să comenteze subiectul.

Click document oferte teren intermediar primar Pantazi

Advertisements

Related posts

Cum va fi vremea la început de septembrie

Redacția

MAE anunță noile reguli pentru românii care merg în Ungaria. Cei care tranzitează țara o pot face în 24 de ore dacă nu au simptome

Redacția

Atenţie, cad ţurţuri de pe acoperişuri!

Ema Roman
Încarcă...