NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Familia bărbatului mort după ce a fost „gazat” de o femeie-jandarm cere despăgubiri de sute de mii de euro

Familia lui Ioan Csapai, bărbatul din Vatra Dornei, judeţul Suceava, care a murit după o intervenţie de brutală a unui echipaj de jandarmi, cere în instanţă despăgubiri morale de 550.000 de euro.

Cei doi copii ai lui Ioan Csapai, bărbatul din Vatra Dornei (Suceava) mort după o intervenţie în forţă a jandarmilor, cer câte 100.000 de euro, în timp ce fraţii victimei, 7 la număr, au solicitat câte 50.000 de euro. 

Totodată, familia cere şi daune materiale în valoare de 35.000 pentru cheltuielile de înmormântare. Ioan Csapai a murit în anul 2019, în urma unei intervenţii brutale a uneui echipaj de jandarmi. Echipajul a fost sesizat de tatăl unei fetiţe de 12 ani, pe motiv că Ioan Csapai i-ar fi agresat sexual fiica. 

Jandarmii i-au cerut acuzatului să se legitimeze, însă aceasta a fugit prin mulţimea adunată la un spectacol folcloric, în încercarea de a se face nevăzut.  A fost prins şi extras din mulţime.

Ioan Csapai a opus rezistenţă, doi jandarmi l-au pus pe burtă, l-au încătuşat şi la un moment dat, când bărbatul era deja imobilizat, jandarmeriţa Ana Maria Florescu s-a apropiat de el şi i-a pulverizat un jet de spay lacrimogen în faţă, de la o distanţă de doar câţiva centimetri.

Bărbatul a rămas inert, jandarmii au observat aspectul şi i-au dat jos cătuşele de la mâini, l-au  întors pe spate şi i-au acordat primul ajutor până la sosirea paramedicilor. 

Întreaga scenă a fost filmată de un martor care, ulterior, a publicat filmarea pe Facebook. Parchetul Militar anchetează cazul. A fost trimisă în judecată Ana Maria Florescu pentru că a folosit spay-ul de la o distanţă de cel mult 20 de cm de faţa bărbatului culcat la pământ, deşi normele prevăd folosirea acestuia de la o distanţă minimă de un metru şi jumătate.

În plus, Ana Maria Florescu nu a folosit un spay din dotarea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, ci unul personal.

adevarul

Advertisements

Related posts

Vesti proaste pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere

Redacția

Ludovic Orban: Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Au revenit la nivelul anterior Ordonanței de Urgență

Redacția

O familie întreagă a murit într-un groaznic accident rutier

Redacția
Încarcă...