RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Faimosul coif corintic descoperit în apa Siretului, expus de-a lungul lunii decembrie 2021 la Palatul Culturii din Iași

La Palatul Culturii din Iași, faimosul coif corintic descoperit în apa Siretului va fi expus de-a lungul lunii decembrie 2021. Totul, în cadrul micro-expozițiilor derulate de Complexul Muzeal Național „Moldova”. Evenimentul este intitulat „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei: coiful corintic descoperit în apa Siretului”. Totul poate fi admirat până pe 19 decembrie 2021. Expoziția va putea fi vizitată, cu biletul aferent, fiind accesibilă între orele 10:00 și 17:00 (de marți, până duminică; accesul ultimului vizitator – la 16:30), cu respectarea normelor sanitare impuse în aceasta perioadă.

Complexul Muzeal Național „Moldova” (CMNM) Iași continuă seria micro-expozițiilor „Piese de excepție din colecțiile Muzeului de Istorie a Moldovei”, prezentându-le vizitatorilor, până pe 19 decembrie 2021, la Palatului Culturii, o piesă cu o valoare istorică excepțională: coiful corintic din bronz descoperit în apa Siretului.

Piesă unicat în colecțiile din România, coiful de tip corintic a fost descoperit întâmplător în 2014 în albia râului Siret, pe raza comunei Alexandru Ioan Cuza, din județul Iași, fiind recuperat de Inspectoratul Județean de Poliție Neamț în anul 2021. În acel moment, acesta a intrat în custodia CMNM Iași. Tipul corintic a primit această denumire pentru că piese similare au fost reprezentate pe ceramica pictată grecească de la Corint, unde, probabil, au fost produse și primele exemplare de acest fel.

Continuarea pe www.bzi.ro

  

Related posts

Sabia de paradă a domnitorului Cuza este expusă la Iași

Redacția

Curcubeul Artelor, sâmbătă la Casa de Cultură din Pașcani

Răzvan Grecu

Strauss Festival Orchestra Vienna aduce magia Crăciun pe scena Naţionalului ieșean cu două reprezentații

Redacția
Încarcă...