RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Factorul „Ucraina”. „Neutralitatea” chineză a primit lovitura de grație: „Scepticismul istoric al Chinei față de NATO a devenit o aversiune totală”

După ce Vladimir Putin a ordonat, în luna februarie a anului 2022, invadarea Ucrainei, mascată printr-o așa-zisă „operațiune militară specială”, nimeni nu s-a mai îndoit de simpatia Beijingului pentru Moscova, în pofida unor declarații politically correct venite din partea Chinei la anumite intervale de timp.

Parteneriatul economic dintre Rusia lui Putin și China a atins noi culmi, în ultimi ani, iar președinții s-au întâlnit pentru a-și strânge mâinile și pentru a semna noi tratate.

La nivel declarativ, China și-a jucat și își joacă foarte bine „cartea”, în contextul conflictului prelungit din Ucraina.

  • China recunoaște Ucraina ca stat suveran și nu subscrie la mesajul Moscovei care transmite că țara condusă de Volodimir Zelenki ar fi doar o marionetă occidentală nazificată.
  • China menține un contact direct cu Kievul, s-a pronunțat împotriva amenințărilor nucleare lansate de oamenii din anturajul lui Putin sau chiar de Putin însuși și nici nu a susținut, public, invadarea Ucrainei.

Numai că Rusia și China cad de acord asupra unor probleme-cheie, consideră Viking Bohman, analist la Centrul Național Suedez din China și doctorand la Fletcher School, Universitatea Tufts.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Britanicii fac față tot mai greu iernii. Din ce în ce mai mulți sunt nevoiți să apeleze la așa-numitele „bănci de căldură” din cauza prețurilor uriașe la energie

Redacția

Ungaria se OPUNE deschiderii negocierilor privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană

Redacția

Atac armat în Norvegia. Doi morți după ce o persoană a deschis focul într-un club gay din Oslo

Redacția
Încarcă...