RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Extrema dreaptă din Olanda consolidează polul ”Patrioților pentru Europa” condus de Viktor Orban: ”Vrem să ne unim forțele în PE și ne vom alătura cu mândrie”

Liderul partidului olandez de extremă dreapta Partidul pentru Libertate, Geert Wilders, a anunțat că se va alătura partidului premierului Orbán din Parlamentul European ”Patrioții pentru Europa”, transmite Euronews.

El a postat pe X:

  • ”Suntem PVV-patrioți, ne iubim națiunea. Puternică și suverană. Rezistăm imigrației ilegale. Apărăm pacea și libertatea. Și sprijin. Ne protejăm moștenirea iudeo-creștină. Și familiile noastre. Vrem să ne unim forțele în PE și ne vom alătura cu mândrie”.

Decizia lui Wilders vine după ce vineri partidul VOX, de extremă dreapta din Spania, a anunțat, de asemenea, că se alătură grupului condus de liderul maghiar cu cei șase europarlamentari pe care îi are. Ei au părăsit astfel grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) condus de premierul italian Giorgia Meloni.

Echilibrul de putere în Parlamentul European se schimbă, deci, în urma deciziilor celor doi. Alianța lui Orbán include deja ANO din Cehia, Partidul Libertății din Austria (FPÖ) și Chega din Portugalia. ”Patrioții din Europa” mai au nevoie astfel de un singur partid.

  

Partidul Reunirea Națională (dreapta extremă din Franța, condus de Marine Le Pen) ar putea să se alăture luni, după alegerile din Franța, premierului ungar Viktor Orban în cadrul grupului Patrioții pentru Europa,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

La cât au ajuns benzina și motorina luni, după majorarea accizei de noaptea trecută

Redacția

Fifor, după acuzațiile lui Turcan: Riscul de neplată a pensiilor justifică o dată-n plus necesitatea intrării PSD la guvernare

Redacția

Imaginile zilei: “Deșteaptă-te, române!”, intonat la Tokyo – Aur pentru Ancuța Bodnar și Simona Radiș în proba de dublu vâsle feminin de la JO 2020 – VIDEO

Redacția
Încarcă...