NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Expoziție Iorga – Titanul Istoriei Naționale la Casa de Cultură

Muzeul Municipal Pașcani invită pășcănenii, în această lună a culturii la o expoziție de cărți vechi și medalii ale unor personalități din sfera politicului care l-au cunoscut pe Nicolae Iorga ca apărător al românismului.

 

În acest an se împlinesc 76 de ani de la asasinarea istoricului Nicolae Iorga, iar expoziția Iorga Titanul Istoriei Naționale este deschisă începând de astăzi și până pe data de 28 noiembrie pe holul Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani.

  

„Cel mai mare istoric medievalist care s-a născut în județul Botoșani la data de 5 iulie 1871 și care a decedat în urma unui atentat sângeros pus la cale de mișcarea legionară din România condusă de Zelea Codreanu în data de 27 noiembrie 1940. Ce a rămas în urma marelui titan al istoriei naționale ar fi de amintit un număr record de cărți și anume 150 de titluri prestigioase de discursuri, memorii și conferințe. Vă așteptăm cu mult drag pe toți cei care doresc să cunoască de aproape munca marelui istoric și om politic din secolul al XX-lea”,ne-a declarat Daniel Sava, muezeograf Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani.

Aproximativ 40 de exponate se află pe holul instituției până la finele acestei luni.

Advertisements

Related posts

Lunea cea tristă. Astăzi este cea mai DEPRIMANTĂ ZI din 2017

Redacția

Jupiter și Saturn, cele mai mari planete din sistemul solar, vor străluci ca o ”super planetă” la solstițiul din 21 decembrie. Fenomenul a putut fi observat ultima dată în Evul Mediu

Redacția

O cometă descoperită recent poate fi văzută cu ochiul liber pe cerul nopții

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site