NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Expoziție de azalee și camelii în Grădina Botanică

 

Sunteti asteptati sa vizitati expozitia de plante exotice care este cunoscuta ca un eveniment dedicat florilor iernii. Cu prilejul acestei editii, colectiile de azalee si camelii sunt prezentate în amenajari peisagistice inspirate de gradinile asiatice, dar mai ales cele japoneze.

  

 

Pentru a sugera caracterele distincte ale acestor apreciate gradini, aceste plante sunt asociate cu elemente simbol precum pavilion, pietre sau stânci, dar si cu alte specii de plante cunoscute sau mai putin cunoscute din aceste zone. Astfel, printre culorile intense ale azaleelor si cameliilor, se pot observa diferite nuante de verde specific ferigilor sau unor arbusti denumiti sugestiv „bambus norocos”, precum si unor conifere specifice zonelor temperate sau tropicale din Asia.

În cadrul expozitiei vor fi remarcate exponate cu materiale vegetale proaspete si uscate realizate cu multa imaginatie de catre gradinarii institutiei, care se ocupa atât de îmbogatirea colectiilor, cât si de îngrijirea acestor plante.

Spatiul expozitional al serelor ofera vizitatorilor posibilitatea de a descoperi si alte specii exotice decorative prin flori (orhidee, floarea flamingo, bromelii, heliconia, crini) sau prin frunze (crotoni, ficusi, arbori-umbrela, dracene, ferigi). Pentru iubitorii plantelor provenite din zonele aride un interes aparte prezinta cactusii si plantele suculente, care se vor remarca mai ales prin habitusul mai putin obisnuit.

Dintre colectiile de plante cultivate în sere, ce prezinta importanta alimentara si farmaceutica au fost selectate specii si varietati cu importanta alimentara (ananasul, vanilia), în medicina traditionala („planta doftor” si „planta de jad”), utilizari în domeniul casnic (planta „picior de elefant”) sau cu valoare decorativa (peperomii si begonii).

Ionela Mihuleac, împreuna cu 34 de artisti plastici din Iasi si Suceava, din Italia si un grup de 19 copii vor expune lucrari de arta vizuala sub genericul Inima, eveniment ajuns la a VIII-a editie.

Vizitatorii sunt asteptati zilnic, între orele 9.00-16.00 pentru a descoperi valentele decorative ale unei colectii accesibile publicului doar în aceasta perioada. Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru grupurile organizate este de 3 lei. Fotografiatul este liber.

 sursa www.telem.ro

 

Advertisements

Related posts

Nu plecați fără umbrelă de acasă. Meteorologii au anunțat ploi în toată țara

Redacția

Astăzi debutează Festivalul Cătălina. Iată programul manifestărilor!

Ema Roman

Cercetașii temerari ai C.L.”CRINII”Pașcani au participat la Campul Național de la Nocrich

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site