RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Expertiza financiară independentă de la Eco Salubritate dă verdictul: „incertitudine semnificativă legată de continuitatea activității”!

Doina Miron, expertul independent ce a realizat auditul financiar independent de la Eco Salubritate, nu crede că societate își mai poate continua activitatea.

Conform expertizei sale, operatorul de salubritate are o situație economică precară, acumulând la 31 decembrie 2018 datorii în valoare de 2.020.373 de lei.

  

Documentul a fost transmis spre cunoștința aleșilor locali și administratorilor societății Eco Salubritate. La punctul 11 al opiniilor formulate de expert, Doina Miron spune că are o incertitudine semnificativă legată de continuarea activității societății comerciale.

„Atragem atenția asupra Anexelor I și II ale situațiilor financiare la 31.12.2018, societatea a înregistrat profit net de 41.635 de lei, sumă care nu acoperă pierderile acumulate în anii precedenți și anume: o pierdere netă de 933.505 lei în cursul exercițiului financiar încheiat la 31.12.2017 ,o pierdere netă de 96.656 lei în cursul exercițiului financiar încheiat la 31.12.2016, o pierdere netă de 465.592 lei în cursul exercițiului financiar încheiat la 31.12.2015, iar datoriile curente la 31.12.2018 sunt de 2.020.373 de lei. După cum este menționat în anexe, aceste evenimente și condiții, împreună cu alte aspecte prezentate indică existența unei incertitudini semnificative care ar putea pune în mod semnificativ la îndoială capacitatea Societății de a continua activitatea”, se arată în expertiza independentă.

În raportul auditorului independent se mai menționează că activitatea contabilă a celor de la Eco Salubritate nu funcționează în condiții optime, astfel că expertul anticipează că ar putea apărea erori care să influențeze situațiile financiare încheiate la 31 decembrie 2019.

Mâine, în plenul ședinței ordinare de Consiliu Local, pe ultimul punct al ordinii de zi se regăsește și raportul administratorilor Eco Salubritate însoțit de raportul auditorului independent. Consilierii vor trebui, mâine, să decidă dacă sunt ori nu mulțumiți de activitatea administratorilor și a directorului Leonard Ursu.

Related posts

O Asociație de Proprietari din Pașcani a contactat o firmă ce comercializează apometre cu transmisie radio! Vezi ce ofertă a primit!

Răzvan Grecu

Noi reguli pentru crescătorii de porci. Nu mai pot intra în coteţul animalelor decât dacă îşi dezinfectează încălţămintea

Redacția

Proiect de lege pentru facilități acordate magistraților

Redacția
Încarcă...