NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Experimentul “Blue-Eyed” în Germania. Practici “discutabile” în training-uri antirasiste

Cursuri de formare anti-rasism cu practici ”discutabile” au stârnit vâlvă în Germania. Compania „Diversity Works” consiliază corporații și instituții ale statului, pe probleme de diversitate. Persoanele cu pielea albă sunt puse să experimenteze direct cum se simte rasismul, în atelierele „Blue-Eyed”. Studenți și elevi sunt umiliți în mod sistematic de către un antrenor, iar mai nou cursurile se desfășoară și în mediul polițienesc și militar.

În articolul „Albii ar trebui să se rușineze de culoarea pielii”, publicația Bild.de detaliază aceste practici.

„Nu numai în școli, albii ar trebui să se jeneze de culoarea pielii și a ochilor. Armata federală a trimis și soldați dintr-un batalion de infanteriști din Brandenburg, la atelierul Blue-Eyed”, scrie publicația citată.

Competența interculturală

  

Ministerul Federal al Apărării a justificat participarea la ateliere prin „măsuri de educație politică”, care ar fi „un element esențial” al „culturii de conducere a Bundeswehr”, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului. Scopul este „de a permite soldaților să susțină în mod conștient drepturile fundamentale și drepturile omului, formulate în Constituție”.

Mai mult chiar, în landurile Hessa și Schleswig-Holstein atelierul a avut loc pentru instruirea poliției. În Schleswig-Holstein, toți potențialii ofițeri din poliția de stat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

O bătrână de 96 de ani s-a aruncat de la etaj, într-un cămin din Galați afectat de COVID

Redacția

Româncele se mărită cu bărbați din țări care nu sunt în UE, pentru câteva sute de euro

Redacția

De ce sărbătorim pe 31 august Ziua Limbii Române

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site