RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Experiment: Telefoanele mobile, mai pline de bacterii decât scaunele de toaletă

Telefoanele mobile, pe care le folosim zi și noapte, sunt ideale pentru transmiterea microbilor. Studiile arată că sunt mai periculoase decât scaunele de toaletă.

Un experiment realizat de echipa Știrilor PRO TV, împreună cu Facultatea de Inginerie Chimică a Universității Politehnică București, arată că bacterii precum salmonela, ecoli sau stafilococul auriu, se regăsesc pe telefoanele noastre mobile. Toate acestea pot afecta sănătatea celor cu imunitate slabă, ori pot fi transmise celor din jur.

În laboratorul facultății de Inginerie Chimica si Biotehnologii de la Universitatea Politehnică Bucuresti, specialiștii au prelevat probele de pe 3 telefoane mobile, care sunt folosite zi de zi, pe 4 medii de cultură. Am numit dispozitivele A, B și C.

Rezultatele care au ieșit dupa 3 zile sunt clare: pe toate au fost identificate bacterii. Dispozitivul cu o carcasă tip copertă este cel mai murdar.

  

80% din infecții sunt transmise cu ajutorul mâinilor, bacteriile fiind transferate cu ușurință pe dispozitivele mobile care sunt manipulate des pe parcursul zilei. Studiile arată că pe un singur telefon mobil pot fi de zece ori mai multe bacterii decât pe un scaun de toaletă.

ziarul de iasi

Related posts

Italia închide discotecile şi impune purtarea măştilor în public seara

Redacția

Veşti bune din partea medicilor! Bărbatul implicat în accidentul aviatic de la Tătăruşi este în afara oricărui pericol!

Ema Roman

Covid la Iaşi: de la 69 la doar 12 nou infectaţi. Secția ATI, ocupată tot 100%. „Avem emoţii în fiecare zi“

Redacția
Încarcă...