RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Exemplu extraordinar de voinţă al unei profesoare care suferă de cancer în stadiul IV

E ora 15:00 cand profesoara Simona Hanca, de 53 de ani, intră pe zoom să-şi predea ora de informatică online la un liceu clujean. Toată lumea o ascultă cu atenţie. Nimeni nu scoate un sunet. Pare o oră obişnuită, dar nu e. Simona Hanca are cancer în stadiul patru. Metastatic. Nu renunţă. Lucrează. Predă. Face asta de 25 de ani. Acum are 18 ore pe săptămână.

Are zile în care nu se poate ridica din pat, iar atunci când nu reuşeşte, apare Puiu, cu care este împreună de 32 de ani. Colegi de facultate, soţ şi soţie, iar acum camarazi de suferinţă.

„Muream demult dacă nu era el. El e sufletul meu şi mă ţine în viaţă. Mă ia în braţe când mi-e rău, mă duce, mă spală, nu vă puteţi imagina ce ajung să facă doi soţi în ani de zile. Şi cum suferinţa asta se transmite. El e sprijinul meu. El şi Andra, fiica mea.”

Puiu ar vrea să-i preia toată durerea dacă ar fi cu putinţă. Să o ia cu o mănuşă de magician şi s-o facă să dispară sau, dacă nu, măcar să ajungă la el. Orice, doar să-i lase în pace soţia. Dar nici de-al naibii nu se duce. E a ei. O poartă prin tot corpul din 2017.

  

„Atunci am fost diagnosticată cu cancer de colon în stadiul 4 şi metastază la ficat, mai exact. Am început tratamentul aproape imediat: 4 şedinţe de chimioterapie, 28 de şedinţe de radioterapie şi o primă operaţie în martie 2018; acest ciclu s-a încheiat cu încă 4 şedinţe de chimioterapie după ce mi s-a îndepărtat colostoma.”

Cititi materialul integral pe G4MEDIA

Related posts

Începe înscrierea în clasa 0. Noutăţi

Redacția

Domnitorul Cuza i-a întâmpinat pe oaspeții veniți la redeschiderea Palatului său (Galerie foto – video)

Marius Parteni

Zecistele de la Sadoveanu vor fi premiate mâine de primarul Iașului

Răzvan Grecu
Încarcă...