NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Executivul din Valea Seacă a reușit minunea: Reabilitarea școlii din Topile a fost realizată

Peste 300 de elevi din satul Topile care frecventează cursurile școlii din localitate vor avea parte de o mare surpriză cu prilejul festivității de deschidere a noului an școlar.

Șefii executivului din Valea Seacă au câștigat lupta cu timpul și au reușit să finalizeze lucrările de reabilitare a școlii, în condițiile în care nu au primit nici un leu de la Consiliul Județean sau Guvernul României.Starea unității de învățământ era una din cea mai precară din județul Iași la finalizarea cursurilor din luna iunie. Tavanul din mai multe săli de clasă a picat, pardoselile s-au umflat iar mirosul de mucegai punea în pericol sănătatea elevilor. În fața acestei situații primarul Valeriu Roman a trebuit să se gospodărească singur. După cum el afirmă, soluțiile nu au fost prea multe. S-a văzut nevoit să apeleze la o echipă de muncitori din localitate și la puținele resurse din bugetul local. La ora actuală cinci săli de clasă sunt total renovate.„Am început lucrările de la zero. Pereții și tavanul au fost refăcute, parchetul și mobilierul din sălile de curs înlocuite, la fel lambriul. A mai fost modernizat holul și cancelaria. Efortul nostru a fost unul mare. Toată vara am stat aici. Alături de doamna director și viceprimarul comunei le-am oferit masă muncitorilor, am ținut aproape, tocmai ca lucrările să fie finalizate la timp. Am început și lucrările la un nou grup sanitar, iar la școală am montat o centrală termică. Sunt nespus de nemulțumit de faptul că nu am primit ajutor de la Consiliul Județean sau Guvernul României. Dar sper ca pe viitor cei la Inspectoratul Școlar Județean sau Guvern ne vor acorda o mai mare susținere”, ne-a declarat Valeriu Roman, primarul comunei Valea Seacă.        

 
Valoarea investiției se ridică la aproximativ 80.000 lei. Pentru anul viitor executivul din Valea Seacă își propune să reabiliteze și celelalte patru săli de clasă și acoperișul școlii.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Miroslovești: Tâmplărie termopan pentru școala din Soci și camere de supraveghere în satele componente ale comunei

Marius Parteni

Un fost viceprimar revine în Primăria Ruginoasa

Marius Parteni

Alegeri amânate pentru șefia grupei patru de vânătoare Hălăucești, după ce fostul coordonator a pierdut arma

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site