RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Executantul lucrărilor de extindere a rețelelor de gaze din Gâștești a decontat bani de la Primărie, fără ca lucrările să fi fost avizate de un diriginte de șantier

Execuția lucrărilor de extindere a rețelelor de gaz metan în cartierul Gâștești a stârnit nemulțumirea populației din acest cartier, după ce șanțurile săpate au fost astupate în bătaie de joc, iar la prima ploaie străzile au devenit impracticabile.

Deși legea prevede că lucrările de investiții trebuie să fie supravegheate de un diriginte de șantier contractat de Primărie, în cazul suburbiei Gâștești acest lucru nu s-a întâmplat. A confirmat această situație, ieri, primarul Marius Pintilie care a dezvăluit că vechea administrație publică nu a îndeplinit această obligație legală.

„Din păcate se pare că nu. Ăsta este adevărul. Acesta este contractul făcut de administrația trecută”, a dezvăluit primarul Marius Pintilie.

Totuşi, firma care a executat aceste lucrări a decontat cea mai mare parte din suma alocată investiţiei, de plată rămânând doar un rest de 100.000 de lei. Pentru a se plăti banii către firmă, pentru lucrările din Gâşteşti, era nevoie de semnătura unui diriginte de şantier. Cu toate că  Primăria nu a contractat un astfel de serviciu, pe situaţia de lucrări a semnat Mihai Munteanu, diriginte de şantier în alte lucrări privind extinderea de reţele de gaz, în alte cartiere din Paşcani.

  

Întrebat despre această situaţie, Munteanu a explicat că semnătura sa de diriginte de şantier a fost doar pentru materialele utilizate de constructor, nu pentru lucrări. Acesta a mai susţinut că în momentul de faţă nu există un contract de lucrări valabil şi a  lăsat să se înţeleagă că această încurcătură a fost generată de campania electorală, care l-a determinat pe primarul Dumitru Pantazi să grăbească, fără documente în regulă, execuţia unor lucrări.

„Per total de când au început lucrările de alimentare cu gaz, este a 5-a etapă pe Gâștești, restul s-au încheiat.  S-a licitat pe fiecare în parte, iar eu am fost diriginte de șantier la primele 4. La ăsta nu am fost diriginte de șantier pentru că nu s-a semnat încă contractul. S-au achiziționat niște materiale, s-au făcut niște lucrări că a fost campanie electorală și…Deci este un proiect, dar nu s-a finalizat contractul tripartid”, a declarat Mihai Munteanu, diriginte de șantier pe lucrări la rețelele de gaz metan.

Fostul primar Dumitru Pantazi nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a lămuri cele declarate de Mihai Munteanu şi de actualul primar Marius Pintilie.

Related posts

Post vacant scos la concurs de Primăria Pașcani. Condiții de vechime de minim 7 ani

Oana Cordoneanu

Primarul va propune aderarea la ARSACIS în luna iulie. Urmează negocieri cu ApaVital în privinţa preluării serviciului de apă

Marius Parteni

Începe distribuirea tichetelor sociale de Crăciun

Irina Gherasim
Încarcă...