RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

EXCLUSIV: Directori adjuncți numiți prin decizie în școlile din Pașcani și Târgu Frumos. Iată cine sunt!

Săptămâna trecută, Inspectoratul Școlar Județean Iași a emis decizii de numire în funcția de director adjunct în unitățile de învățământ din zona Pașcani și Târgu Frumos. În multe din cazuri vorbim de cadre didactice care nu au participat la examenele care au avut loc anul trecut. 

 

În interesul actului educațional, la propunerea Consiliilor Profesorale sau a reprezentanților Primăriei, au avut loc numiri și la nivelul unor unități de învățământ din Pașcani. Spre exemplu la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, Genoveva Șerban, cea care a obținut postul de director în urma concursului, va fi secondată de profesorul de geografie Radu Ardeleanu.

  

Actualul adjunct Liviu Macovei, nu s-a înscris la concurs pentru a ocupa funcția, datorită faptului că din vară se va pensiona.

Și Colegiul CF “Unirea” are un director adjunct nou. Este vorba despre Adrian Antioch. El va face echipă cu Daniela Orășanu, directorul unității de învățământ și Corina Ciopraga adjunct, care și-au dobândit funcțiile în baza concursului.

La Liceul Teoretic Miron Costin, noul director, Mihaela Anușca, va colabora cu Elena Dăscălița. Aici s-a pus în discuție și numirea lui Carmen Apostol în această funcție, dar ea ar fi refuzat.

Directori adjuncți au mai fost numiți Mihaela Pușcașu, la Liceul Tehnologic Mihai Busuioc și Cristina Butnaru la școala Gâștești. O situație aparte se înregistrează la Școala Specială. Oana Plaiu, directorul care a preluat conducerea după plecare la Primăriei a viceprimarului Gabriela Nedelcu, nu s-a putut înscrie din lipsă de timp la concursul de anul trecut, iar din această cauză a pierdut posibilitatea de a fi numită.

Prin decizia ISJ Iași din 5 ianuarie 2017, director interimar este Cătălin Constantin Condrea.   

În Târgu Frumos conducerea Liceului Ion Neculce este asigurată de Emilia Talpalaru director, și Constantin Sîsîiac, adjunct, iar la Liceul Trinitas Iosif Judeanu și Alina Aelenei.    

Numirile directorilor adjuncți sunt până la organizarea concursurilor. Acestea trebuie susținute până la finalul anului școlar. 

Related posts

Elevii revin la şcoală: Urmează o perioadă cu teze, evaluări şi examene naţionale

Redacția

Cele două eleve din Japonia de la Colegiul “M. Sadoveanu”, intervievate de elevii liceului (video)

Carmen Bălăceanu

 Audiențe susținute de inspectorul școlar general, Luciana Antoci, la Școala Profesională Lespezi

Oana Cordoneanu
Încarcă...