RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Excesul de antibiotice și creşterea rezistenţei bacteriilor. Șefa Colegiului Farmaciștilor Iași: „Spațiul virtual e plin de soluții minune cu antibiotice”

document-lista-cu-antibioticele-pentru-care-vor-fi-interzise-exporturile-din-romania-pe-o-perioada-de-6-luni.-masura-va-fi-luata-si-pentru-ibuprofen-si-paracetamol-de-uz-pediatric-/-rafila:-„trebuie-sa-primim-un-aviz-din-partea-uniunii-europene-incat-acest-ordin-sa-poata-sa-fie-publicat”

Românii erau obișnuiți să vină adesea la farmacie și să solicite un antibiotic pentru a se trata. Au aflat de medicamentul pe care doreau să îl cumpere de la un vecin care l-a folosit, au citit pe internet despre antibioticul respectiv sau le-a fost recomandat de o rudă. Astfel, s-a ajuns la un consum exagerat de antibiotice, de multe ori fără recomandări medicale, fapt care a dus la apariția unor bacterii puternice care și-au dezvoltat mecanisme de apărare împotriva terapiilor actuale.

Denumite „superbugs”, adică bacterii cu un nivel ridicat de rezistenţă la antibiotice, termenul a ajuns să fie utilizat tot mai frecvent de specialişti. „Superbugs” pot cauza infecţii severe în care antibioticele nu au efect şi se poate ajunge în unele cazuri până la deces.

  România, locul 3 în Europa în ceea ce privește consumul de antibiotice

Statisticile actuale arată faptul că România ocupă locul 3 în Europa în ceea ce privește consumul de antibiotice cu spectru larg alături de exacerbarea fenomenului de rezistență la antimicrobiene.

continuare ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Săptămâna aceasta sunt așteptate în România primele vaccinuri pentru copii

Redacția

Mihăilescu condamnat pentru șpagă! 2 ani nu mai are voie să profeseze

Oana Cordoneanu

Italia introduce teste Covid obligatorii pentru toți călătorii care vin din China. Țara asiatică se confruntă cu o explozie de infectări

Redacția
Încarcă...