RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Eveniment de o tristeţe copleşitoare. Soţii Maleon, conduşi ieri pe ultimul drum

La evenimentul funerar, care a avut loc fără slujba religioasă de înmormântare, au participat peste 300 de persoane. Un discurs emoţionant a ţinut la căpătâiul celor doi chiar decanul Facultăţii de Istorie, care i-a cunoscut îndeaproape pe soţii Maleon . „Să fim atenţi la lumina din ochii celor de lângă noi, şi să o păzim“, a spus acesta.

 

  

Peste 300 de persoane au participat ieri, după ora 12, la Cimitirul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ la înmormântarea familiei Maleon, Bogdan şi Anda. Având în vedere circumstanţele morţii, respectiv sinuciderea, înmormântarea a avut loc fără slujba religioasă care se ţine de regulă la astfel de evenimente funerare. Cunoscuţi atât din rândul familiei, cât şi din mediul universitar i-au condus pe aceştia pe ultimul drum, în aşteptarea în continuare a elucidării circumstanţelor care au dus la moartea acestora.

La căpătâiul celor doi a vorbit decanul Facultăţii de Istorie, cel care i-a cunoscut îndeaproape pe soţii Maleon. „De două decenii îi ştiu pe aceşti oameni… I-am cunoscut, dar nu i-am înţeles, şi cred că nimeni nu poate înţelege gestul lor, şi nimeni nu se aştepta la aşa ceva. Suntem mulţi universitari aici, iar viaţa unui universitar nu e uşoară, faci multe sacrificii, iar cu cât urci mai mult, cu atât renunţi la tot mai multe. Bogdan şi-a făcut întotdeauna datoria oriunde s-a aflat, şi mai avea atâtea de realizat“, a vorbit prof. univ dr. Petronel Zahariuc. „Să fim atenţi la lumina din ochii celor de lângă noi, şi să o păzim“, a încheiat acesta, după care cei prezenţi s-au rugat pentru iertarea celor doi soţi dispăruţi atât de tineri: la 42, respectiv 38 de ani.

Ultimele informaţii

Ultimele informaţii oferite de procuratură în acest caz tragic au precizat că cei doi soţi s-ar fi sinucis în ziua de Crăciun, ei fiind găsiţi de către un alt profesor universitar, conf.dr. Liviu Ispas, prieten al familiei, care a venit să verifice dacă sunt acasă, îngrijorat fiind că nu dădea de ei la telefon. Acesta stabilise cu cei doi ca în ziua respectivă să ia prânzul împreună. Din datele obţinute de procurori de la IML a rezultat că ambii soţi consumaseră băuturi alcoolice înainte de a se sinucide, iar din modul în care era aranjată casa, cei doi se pare că începuseră să împodobească pomul de Crăciun. „Nu se întâmplase nimic, chiar nimic, miercuri la birou am discutat şi totul părea normal. La fel şi în familie, nu aveau doar planuri îndepărtate, ci planuri de activitate, legate de serviciu, şi erau o familie model. Era de admirat felul în care se înţelegeau, Bogdan era foarte grijuliu şi atent cu Anda, şi lucrurile astea le-am observat dintotdeauna, nu poţi să spui că se prefăceau. Sunt unele chestiuni care se pot mima, dar nici chiar aşa, să nu observi nimic, iar apoi să degenereze, nu se poate, nu există“, a declarat conf.dr. Liviu Pilat pentru „Ziarul de Iaşi“.

Post scos la concurs

În acelaşi timp, Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că va semna astăzi un ordin de ministru pentru a desemna un nou director al Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu“ din Iaşi până în ianuarie, când va avea loc un concurs. În acest sens, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi va trimite propunerea pentru ocuparea poziţiei, după cum a devenit tradiţie în mediul universitar.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Vânătoare de comori cu scop caritabil. Banii vor ajunge la Ana, pășcăneanca diagnosticată cu cancer

Oana Cordoneanu

Summer Ending Party marca Glaris Pool

Ema Roman

Câine căzut în subsolul unui bloc, salvat de pompierii pășcăneni (VIDEO)

Oana Cordoneanu
Încarcă...